avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 339 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Avocat traditional vs. Avocat UNBR 2004
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Avocat traditional vs. Avocat UNBR 2004

Daca esti proaspat absolvent de facultate stai si te intrebi unde sa te inscrii : in baroul traditional care nu are acte de infiintare , sau in baroul legal constituit in 2004 ?
Intrebarea mea este :
Convietuirea si colaborarea intre cele doua Uniuni de barouri este imposibila ?

Barourile Bota functioneaza in continuare , iar atata timp cat autoritatile permit acest lucru , oricine este liber sa se inscrie in acest barou si sa profeseze profesia de avocat cu drepturi depline .

Ultima modificare: Vineri, 23 August 2013
Faur Ionela-Carmen- Cabinet de Avocat, Avocat
mesajul anterior mi-a fost sters.hai ca mai scriu unul
de cand a fost constata nelegalitatea baroului "BOTA" NU mai au voie acei avocati sa practice "Avocatura".insa daca esti proaspat absolvent de facultate ar trebui sa cunosti institutia mandatului si asa ti-ai putea da singur un raspuns.in procesele in care se aplica codul de procedura civila acesti "avocati" se prezinta cu mandat de la client nu cu IMPUTERNICIRE AVOCATIALA si asa pot sa reprezinte o parte in proces.nu e nimic nelegal in asta.nu e etic pentru ca persoana care e reprezentata habar nu are ca ala nu e avocat.pe de alta parte in penal lucrurile stau diferit pentru ca intr-un articol ( cauta si il gasesti ) este specificat clar ce persoane pot oferi asistenta persoanelor dintr-un proces penal.deci e si normal ca acei "avocati" sa fie dati afara de la audieri pentru simplul motiv ca nu au ce cauta acolo:)

si acei "Avocati" nu iau atitudine in fata judecatorilor si procurorilor pentru ca nu pot.NU STIU
Ultima modificare: Luni, 2 Septembrie 2013
Numantere Deloc, Avocat
Numantere multumesc pentru raspunsul tau , insa permite-mi sa-ti spun ca acesta este in mare parte incomplet . Asadar revin cu cateva intrebari :

Daca Uniunea Barourilor din Romania 2004 a fost declarata nelegala asa cum susti , atunci de ce functioneaza in continuare ?

De ce exista pe site-ul lor Tabloul Avocatilor ?

De ce se inscriu avocati care profeseaza in Uniunea Europeana ca si avocati si nu in calitate de mandatari ?

De ce fac inscrieri si dau examen pentru primirea in profesia de avocat ?

De ce statul le permite sa faca toate acestea de aproape 10 ani , daca au fost declarati nelegali?

Si cred ca raspunsul este unul singur : NU au fost declarati nelegali !

Spune-mi te rog prin ce hotarare judecatoreasca a fost declarata Uniunea lor nelegala ?
Si daca exista aceasta hotarare de ce nu este pusa in executare fiind astfel desfiintata Uniunea lor ?

Sau poate nu exista nimic adevarat in aceasta nelegalitate si este doar un zvon lansat de catre avocatii din Uniunea mai veche , pentru a-i impiedica pe ceilalti sa-si exercite profesia in orice mod ...
Am observat ca pe acest forum toti avocati din baroul traditional au un rating intre 8-9,cei din baroul Bota au un rating intre 1-3 :))
Mihaita30 a scris:

Am observat ca pe acest forum toti avocati din baroul traditional au un rating intre 8-9,cei din baroul Bota au un rating intre 1-3 :))



gresita observatie!

cititi in regulamentul forumului si veti afla ce determina cresterea rating-ului ... nu are nicio legatura cu apartenenta la un barou sau altul!!!!

... in principal raiting-ul creste proportional cu accesarile zilnice precum, cu activitatea pe forum, raspunsurile oferite la problemele utilizatorilor si recomandarile primite.

tinand cont de toate aceste aspecte precum si de observatia facuta de dvs. ar trebui sa va puna pe ganduri de ce acei "avocati" au un raiting mai mic... nu oare din cauza faptului ca raspunsurile oferite nu sunt destul de lamuritoare ... si uneori lipsite de fundamentarea legala ?!!?
Probabil ca cei de la Baroul Bota lucreaza de zor si cu spor si nu stau la taclale tot timpul ca babele de la tara....:D

Alte discuții în legătură

Avocat in baroul bota nicolenicoleta_83 nicolenicoleta_83 Este legala practicarea avocaturii si reprezentarea in instanta ca avocat inscris in baroul Bota? (vezi toată discuția)
Barouri marciuc marciuc ce parere aveti despre unbr-unbr traditional? (vezi toată discuția)
Admitere in baroul traditional sau baroul bota ? diferente ? avantaje ? allex64 allex64 Poate cineva sa explice care sunt diferentele dintre cele doua barouri ? Functioneaza in paralel ? Care sunt avantajele si dezavantajele inscrierii in unul ... (vezi toată discuția)