avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Revanzare marfa cumparata cu contract de vanzare ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Revanzare marfa cumparata cu contract de vanzare cumparare

Un SRL, PFA, poate inregistra in gestiune si revinde diverse obiecte cumparate de la persoane fizice. Precizez ca este vorba despre o societate cu obiect de activitate comert cu produse second-hand. Marfa este cumparata cu contract de vanzare cumparare si este facuta receptia in baza acestui contract.
Achizitia se face de la persoane fizice din Germania si Austria.
Cel mai recent răspuns: ncris78 , utilizator 19:26, 22 August 2014
Va rog, ma poate ajuta cineva?
Pana acum am primit 2 raspunsuri contradictorii.
Este necesar sa se faca si borderou de achizitie sau e suficient contractul de vanzare-cumparare?
Buna seara,

Este necesar sa se faca si borderou de achizitie. Pe baza acestuia se face si NIR-ul pentru inregistrarea in gestiune.
Este necesar sa se mai intocmeasca dispozitie de plata sau suma platita catre o persoana fizica se trece in RJIP la cursul bnr din ziua platii? Marfa se achita in euro, fiind achizitionata de la persoane fizice din Germania

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cmr pentru marfa transportata, cumparata de la persoane fizice? ncris78 ncris78 Pfa, cu activitate comert produse second-hand, achizitioneaza diverse produse de la persoane fizice din Germania, in scopul revanzarii. Marfa respectiva ajunge ... (vezi toată discuția)
Revanzare produse achizionate prin licitatii electronice ncris78 ncris78 Un SRL sau o PFA poate pune in vanzare obiecte achizitionate prin licitatii pe diverse site-uri de acest gen (gen Ebay)? Sau obiecte colectate/cumparare de la ... (vezi toată discuția)
Achizitie marfa de la persoane fizice din strainatate ncris78 ncris78 O PFA cu activitate comert cu amanuntul al bunurilor second-hand achizitioneaza marfa destinata revanzarii de la persoane fizice din Germania, Austria. Cum se ... (vezi toată discuția)