avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Achizitie marfa de la persoane fizice din strainatate
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Achizitie marfa de la persoane fizice din strainatate

O PFA cu activitate comert cu amanuntul al bunurilor second-hand achizitioneaza marfa destinata revanzarii de la persoane fizice din Germania, Austria.
Cum se trece in RJIP plata catre aceste persoane? Trebuie emisa o dispozitie de plata sau este suficient contractul de vanzare cumparare si borderoul de achizitii?
Precizez ca plata produselor se face in valuta. In RJIP se trece contravaloarea in lei la cursul BNR din data contractului?
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 15:09, 23 August 2014
Consider ca e bine sa faceti si o dispozitie de plata ca document justificativ pentru R.J.I.P., dar nu este incorect nici daca semneaza direct pe borderou ca a primit banii.

Da, in R.J.I.P. se trece in lei la cursul B.N.R.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cmr pentru marfa transportata, cumparata de la persoane fizice? ncris78 ncris78 Pfa, cu activitate comert produse second-hand, achizitioneaza diverse produse de la persoane fizice din Germania, in scopul revanzarii. Marfa respectiva ajunge ... (vezi toată discuția)
Revanzare marfa cumparata cu contract de vanzare cumparare ncris78 ncris78 Un SRL, PFA, poate inregistra in gestiune si revinde diverse obiecte cumparate de la persoane fizice. Precizez ca este vorba despre o societate cu obiect de ... (vezi toată discuția)
Rjip mod completare si nelamurire achizitie de la persoane fizice ncris78 ncris78 Va rog sa imi spuneti ce cheltuieli se trec/nu se trec in RJIP. Este vorba despre un magazin de mobila second-hand, cu un angajat, neplatitor de TVA, cu ... (vezi toată discuția)