avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Functionari publici- dispozitie de incadrare
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Functionari publici- dispozitie de incadrare

Imi puteti spune va rog, in ce act normativ se specifica ca functionarii publici sunt incadrati doar prin dispozitie si nu si prin contract de munca?
Am auzit pareri contradictorii....
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:37, 26 August 2013
Legea nr.188/1999 privind Statutul funcţionarilor publici.

Art. 1. - (1) Prezenta lege reglementează regimul general al raporturilor juridice dintre funcţionarii publici şi stat sau administraţia publică locală, prin autorităţile administrative autonome ori prin autorităţile şi instituţiile publice ale administraţiei publice centrale şi locale, denumite în continuare raporturi de serviciu.
..

Art. 62. - (1) Numirea în funcţiile publice din categoria înalţilor funcţionari publici se face în conformitate cu dispoziţiile art. 19 alin. (1).
(2) Numirea în funcţiile publice de conducere pentru care se organizează concurs în condiţiile art. 58 alin. (1) lit. b) se face prin actul administrativ emis de conducătorii autorităţilor sau instituţiilor publice din administraţia publică centrală şi locală, la propunerea Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici
(3) Numirea în funcţiile publice pentru care se organizează concurs în condiţiile art. 58 alin. (1) lit. c) se face prin actul administrativ emis de conducătorii autorităţilor şi instituţiilor publice din administraţia publică centrală şi locală care au organizat concursul.
(4) Actul administrativ de numire are formă scrisă şi trebuie să conţină temeiul legal al numirii, numele funcţionarului public, denumirea funcţiei publice, data de la care urmează să exercite funcţia publică, drepturile salariale, precum şi locul de desfăşurare a activităţii.
....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Numire secretar uat cata32 cata32 Am inteles ca numirea secretarului UAT se face prin dispozitia primarului in termen de 15 zile de la data propunerii de numire, in urma declararii ca admis ... (vezi toată discuția)
Numirea in functia de director executiv adjunct ambrosieoctavian ambrosieoctavian Buna ziua . Va rog sa ma lamuriti sisa ma ajutati cu o problema.cum se face numirea directorului executiv adjunct al Politiei Locale, si de catre cine? stiu ... (vezi toată discuția)
Secretar de localitate MARIANA TUDOR MARIANA TUDOR Buna ziua. Revin in atentia dumneavoastra cu o problema pe care am mai discutat-o si anterior. In decembrie 2008 , se cere avizul ANFP pentru functia de ... (vezi toată discuția)