avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Secretar de localitate
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Secretar de localitate

Buna ziua.
Revin in atentia dumneavoastra cu o problema pe care am mai discutat-o si anterior.
In decembrie 2008 , se cere avizul ANFP pentru functia de secretar de localitate .
Se primeste aviz favorabil in februarie 2009, cu organizarea concursului in data de 23 si 25 martie.
Am fost unul dintre participantii la concurs.
Dupa proba scrisa , am fost singura care a intrat la interviu.
Am trecut si aceasta proba si astept numirea . In data de 06.04.2009 , se primeste o adresa in cadrul primariei prin care i se cere primariei o noua solicitare in vederea reluarii concursului.
Cu toate ca aceasta solicitare nu a fost facuta, se organizeaza iarasi concurs in luna Iunie . Concursul din luna iunie nu s-a tinut, si se face iarasi anunt pentru data de 3-5 august , dupa care se amana si acesta pana in data de 17-19 august.
Totodata comisia propusa de Primarie si aprobata de care ANFP , a fost schimbata de catre ANFP fara a se cere acordul primariei.
Intre timp eu am scos de la ANFP Raportul final al concursului de recrutare, raport care dovedeste faptul ca concursul a avut loc.
Am deschis proces la Curtea de apel , dar am termen in octombrie 2009.
In alta ordine de idei potrivit ordonantei 37/2009 ART. 58
(1) Concursul de recrutare pentru funcţiile publice vacante din cadrul autorităţilor şi instituţiilor publice centrale şi locale, autorităţilor administrative autonome, precum şi pentru serviciile publice deconcentrate ale ministerelor şi ale celorlalte organe de specialitate ale administraţiei publice centrale din unităţile administrativ-teritoriale este organizat, în condiţiile legii, astfel:
a) de comisia prevăzută la art. 18 alin. (1), pentru înalţii funcţionari publici. Secretariatul tehnic al comisiei se asigură de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici;
b) de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici, pentru ocuparea funcţiilor publice de conducere generale şi specifice, cu excepţia funcţiilor publice de secretar al comunei, şef serviciu şi şef birou;
c) de autorităţile şi instituţiile publice în al căror stat de funcţii se află funcţia publică vacantă, pentru funcţiile publice de conducere de secretar al comunei, şef serviciu şi şef birou şi pentru toate funcţiile publice de execuţie.
(2) În vederea verificării şi validării condiţiilor legale de organizare şi desfăşurare a concursurilor pentru ocuparea funcţiilor publice vacante de către autorităţile şi instituţiile publice organizatoare, Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici desemnează un responsabil de procedură, funcţionar public, reprezentant al acesteia în comisia de concurs.
ART. 62
(1) Numirea în funcţiile publice din categoria înalţilor funcţionari publici se face în conformitate cu dispoziţiile art. 19 alin. (1).
#M9
(2) Numirea în funcţiile publice de conducere pentru care se organizează concurs în condiţiile art. 58 alin. (1) lit. b) se face prin actul administrativ emis de conducătorii autorităţilor sau instituţiilor publice din administraţia publică centrală şi locală, la propunerea Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici.
(3) Numirea în funcţiile publice pentru care se organizează concurs în condiţiile art. 58 alin. (1) lit. c) se face prin actul administrativ emis de conducătorii autorităţilor şi instituţiilor publice din administraţia publică centrală şi locală.
Schimbanduse legea , mai au dreptul fara ca noi sa mai solicitam ceva sa organizeze la nesfarsit concurs?
Va multumesc mult, si astep un raspuns
Cel mai recent răspuns: Mimi Manea , Consilier juridic 12:01, 6 August 2009
Oricarui concurs sau fapt sau act juridic i se aplica legea in vigoare de la data incheierii faptului/actului juridic.
Multumesc mult.
Dar eu ca primarie, pot sa imi organizez singura concurs in conditiile actualei legi, si sa cer ANFP sa nu mai organizeze concurs in baza cererii mele din 2008 ?
Asa cum se observa in Legea nr.188/1999 privind Statutul functionarilor publici, asa cum a fost modificata de OUG 37/2009, "realizează recrutarea şi promovarea pentru funcţiile publice pentru care organizează concurs, monitorizează recrutarea şi promovarea pentru celelalte funcţii publice, în condiţiile prezentei legi" si "În situaţia în care Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici constată că nu sunt îndeplinite condiţiile legale privind organizarea şi desfăşurarea concursurilor de recrutare şi de promovare în funcţii publice din cadrul autorităţilor şi instituţiilor publice, dispune, după caz, amânarea sau suspendarea organizării şi desfăşurării concursului". Chiar daca in conformitate cu art.58 alin. (1) puteti organiza concurs, dar aveti grija la prevederile alin.(2) din acelasi articol.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine organizeaza concursul pentru ocuparea unui post vacant de secretar comuna? bogdanmarinela bogdanmarinela Cine organizeaza concursul pentru ocuparea unui post vacant de secretar comuna si ce trebuie sa faca Primaria? (vezi toată discuția)
Promovarea in functia de sef serviciu filozoful filozoful Unde se desfasoara concursul de -promovare-in functia de sef serviciu ? La sediul primariei , la sediul ANFP sau la Consiliile Judetene ? (vezi toată discuția)
Concursuri desfasurate legal? mihaicalinescu2005 mihaicalinescu2005 În data de 03 decembrie 2009, Curtea Constituțională a României, a emis decizia nr. 1629/2009, referitoare la excepția de ... (vezi toată discuția)