avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 224 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Numire secretar UAT
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Numire secretar UAT

Am inteles ca numirea secretarului UAT se face prin dispozitia primarului in termen de 15 zile de la data propunerii de numire, in urma declararii ca admis la concursul de recrutare.
S-a schimbat legea ? Eu stiam din Legea 188/1999 ca numirea secretarului se face de catre prefect?
Puteti sa ma lamuriti va rog
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:50, 2 Iulie 2014
Art.116 din Legea 215/2001:
(4) Recrutarea, numirea, suspendarea, modificarea, încetarea raporturilor de serviciu şi regimul disciplinar ale secretarului unităţii administrativ-teritoriale se fac în conformitate cu prevederile legislaţiei privind funcţia publică şi funcţionarii publici.

Art. 62 din Legea nr.188/1999
.....
(2) Numirea în funcţiile publice de conducere pentru care se organizează concurs în condiţiile art. 58 alin. (1) lit. b) se face prin actul administrativ emis de conducătorii autorităţilor sau instituţiilor publice din administraţia publică centrală şi locală, la propunerea Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici.
....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Organigrama si statul de functii - administratie publica mihaita10 mihaita10 Buna ziua, 1) Am fost functionar public, incadrat inspector la biroul resurse umane, mi- am dat demisia din functionar public, am dat concurs pe un post ... (vezi toată discuția)
Cine organizeaza concursul pentru ocuparea unui post vacant de secretar comuna? bogdanmarinela bogdanmarinela Cine organizeaza concursul pentru ocuparea unui post vacant de secretar comuna si ce trebuie sa faca Primaria? (vezi toată discuția)
Functionari publici- dispozitie de incadrare Filip Alexandru Filip Alexandru Imi puteti spune va rog, in ce act normativ se specifica ca functionarii publici sunt incadrati doar prin dispozitie si nu si prin contract de munca? Am auzit ... (vezi toată discuția)