avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 406 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Hotarare care tine loc de act de vanzare-cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Hotarare care tine loc de act de vanzare-cumparare

printr-o procura incheiata in luna martie 2008 sunt imputernicit sa vand dreptul de proprietate a unui teren. In aceeasi procura este mentionat si faptul ca mandantul a primit pretul integral al terenului. In luna noiembrie 2008 mandantul a decedat. In anul 2011, in calitate de mandatara am incheiat un antecontract de vanzare-cumparare prin care ma oblig (ca mandatar) sa perfectez actele de vanzare-cumparare primind totodata si pretul integral pentru teren. Ce fel de actiune pot formula la instant pentru a obtine o hotarare care sa tina loc de act de vanzare-cumparare???
Cel mai recent răspuns: Monica Hanganu , Mediator 22:03, 27 August 2013
Doamna, ascultati ce va spune domnul Themis, antecontractul incheiat de dumneavoastra este nul, deoarece procura pe care o aveati si-a pierdut valabilitatea la data decesului mandantului.
Luati legatura cu un avocat si prezentati-i documentele pe care le aveti, doar citind documentele un avocat va poate spune daca mai puteti recupera suma platita sau nu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Valabilitate procura pentru vanzare? alexberi alexberi Pentru o Procura de Vanzare, exista o limitare a dreptului de valabilitate? Procura este inregistrata la notar si prin ea Vanzatorul mandateaza o persoana ... (vezi toată discuția)
Abuz in serviciu? floor floor Care este parerea voastra, poate fi calificat drept abuz in servicu? Speta este urmatoarea: -In baza unor mandate de vanzare clasice, fara mentiunea vreunor ... (vezi toată discuția)
Procura irevocabila? vreau_sa_stiu vreau_sa_stiu cineva m-a imputernicit sa ii vand terenul, sa-i fac cadastru, etc printr-o procura in care scrie ca este irevocabila si ca acesta a primit suma de bani pt ... (vezi toată discuția)