avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Schimbare domiciliu stabil- unde pot radia masina?
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Schimbare domiciliu stabil- unde pot radia masina?

Buna ziua,

Am o masina cumparata in 2006. Platesc impozitul pentru ea in orasul unde aveam domiciliul stabil in acea perioada (respectiv la parintii mei in Comanesti/Bacau) si este inmatriclulata in BC. Am cumparat un apartament si in martie anul acesta mi-am schimbat CI in orasul Brasov unde am acum domiciliul stabil.
Platesc impozitul pentru apartament in Brasov si cel pentru masina in BC.
Trebuia sa fac ceva anume cand mi-em schimbat domiciliul stabil?
As dori sa vand masina, si nu stiu daca pot sa fac demersurile fiscale la BV sau trebuie sa merg in BC?
Voi fi sanctionata ca nu este inregistrata la fisc in BV?Nu am stiut cum se procedeaza, nici acum nu stiu. Trebuia inmatriculata in BV tot pe numele meu din nou?
Unde o pot radia daca o vand?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: gmancila , utilizator 23:10, 28 August 2013
Myador a scris:
Trebuia inmatriculata in BV tot pe numele meu din nou?

DA. Dar nu este nicio nenorocire ca a ramas la Bacau.

Myador a scris:
Unde o pot radia daca o vand?

La Bacau normal, ca acolo figureaza!
Dvs, va incadrati la prevederile art. 264 Dobândiri şi transferuri ale mijloacelor de transport, pct.(4) Orice persoană care dobândeşte/înstrăinează un mijloc de transport sau îşi schimbă domiciliul/sediul/punctul de lucru are obligaţia de a depune o declaraţie fiscală cu privire la mijlocul de transport, la compartimentul de specialitate al autorităţii administraţiei publice locale pe a cărei rază teritorială îşi are domiciliul/sediul/punctul de lucru, în termen de 30 de zile inclusiv de la modificarea survenită.

Imi pare rau ca ati fost informata gresit, din experienta va spun ca in momentul in care se vor sesiza, sau veti merge sa solicitati certificat fiscal, obligatia celor de la impozite si taxe din Bacau este sa va transfere autoturismul la Brasov, iar acesta va fi inregistrat cu data schimbarii buletinului dvs. In lege scrie clar 30 zile, in caz contrar se mai da si amenda administrativa de nedeclarare domicilul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare acte masina dintr-un judet in altul doru6 doru6 Tatal meu si-a schimbat buletinul intr-un alt judet - Botosani si drept urmare si-a schimbat si permisul de conducere la noua adresa din buletin. Am inteles ca ... (vezi toată discuția)
Persoana fizica-impozitarea vanzarii unui autoturism cicidaniela cicidaniela buna ziua daca in anul 2010 cumpar un autoturism la o valoare si il vand anul urmator la o valoare mai mare , pe persoana fizica (nu autorizata) , atunci ... (vezi toată discuția)
Impozit pe masina platit de doua ori!!!! vioichim vioichim buna ziua .in anul 2010 mi-am schimbat buletinul de la oras la sat dar masina a ramas pe oras , am platit impozit pe ea ,sant la zi cu impozitul iar acum cand ... (vezi toată discuția)