avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 333 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... FONDURILE EUROPENE -- pentru cine, pentru ce si cum?
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

FONDURILE EUROPENE -- pentru cine, pentru ce si cum?

Deschid aceasta tema de discutie pentru ca activitatea de intocmire si implementare a proiectelor cu (co-)finantare europeana, strans legata de domeniul juridic, se bucura de un interes tot mai crescut, inclusiv in randul specialistilor in drept, care doresc sa investeasca in diverse domenii ori au clienti care isi manifesta asemenea intentii.
inclusiv pentru cei care doresc sa deschida un lant de birouri ale aceluiasi cabinet de avocatura in mediul rural.
Putem astfel, aici, sa discutam (intrebare, raspuns sau pur si simplu opinii) despre aspecte referitoare la proiecte in general (etape, conditii, termene, costuri, proceduri de achizitie), dar si la proiecte pe domenii de finantare (I.M.M.-productie si servicii, agricultura-zootehnie, turism, mediu, educatie, comunicatii etc.).
De pilda, stiati ca inclusiv pentru cei care doresc sa deschida un lant de birouri ale aceluiasi cabinet de avocatura in mediul rural exista fonduri europene (se pot primi 70% din costurile fara TVA ale dotarii si amenajarii unor astfel de birouri).
Iar exemplele pot continua si chiar este de preferabila sa se intample asta pentru a putea participa la un util schimb de idei intr-o afacere cat se poate de palpabila si profitabila.
Cel mai recent răspuns: Sov Consulting , Consultant credite si finantari 16:13, 11 Mai 2009
Înainte de a vă alege firma de consultanţă cu care doriţi să vă elaboraţi proiectul de finanţare aveţi grijă să căutaţi bine pe piaţă şi să analizaţi cu atenţie ofertele acestora. Care sunt procentele cu care lucrează, ce implică acesta, şi recomand să alegeţi o firmă de consultanţă care asigură managementul întregului proiect inclusiv faza de întocmire a dosarelor pentru decontarea cheltuielilor, care sunt cel mai greu de realizat. De asemnea trebuie să va ţină la curent cu toate noutăţile apărute legat de finanţare, cât şi de toate posibilităţile de finanţare pe care le aveţi prin activitatea firmei dumneavoastră, nu doar a ideii dumneavoastră. Am văzut mulţi patroni care au plecat cu o idee şi au ajuns să facă cu totul altceva. Un consilier bun este cel care va vorbi aproape săptămânal cu dumneavoastră şi vă va ţine la curent cu toate, şi vă va sta mereu în cap :P cum ar veni spus, pentru a grăbi procesul :)
Primul pas este accesarea site-ului Agenţiei de dezvoltare regională (ADR) de care care aparţine judeţul în care vă desfăşuraţi activitatea sau unde doriţi să dezvoltaţi afacerea, deoarece fondurile europene sunt diferit împărţite, în funcţie de nivelul de dezvoltare al regiunii. Tot pe aceste site-uri puteţi afla şi care sunt posiblităţile de finanţare, perioadele în care sunt deschide programele şi sesiunile de depunere a dosarelor
Mult succes şi idei cât mai bune ;)
Sunt de acord în cea mai mare parte cu Luxie.
Consultantul este crucial in selectia proiectului pentru finantare, dar mai ales in implementarea lui si obtinerea efectiva a banilor, care, dupa cum am mai precizat, se acorda in sistem ramburs, dupa ce cheltuielie aprobate prin contractul de finantare (sau parte din ele) au fost facute de beneficiarul fondurilor.
Totusi, doresc sa completez cele spuse de Luxie cu faptul ca, fondurile europene sunt variate si sun administrate de diverse autoritati. De aceea, pe langa organismele centrale, regionale si judetene care se ocupa de Programul Operational Regional si care se cheam intr-adevar Agentii de Dezvoltare Regionala (A.D.R.) -- cele regionale, mai sunt, de exemplu si Oficiile Teritoriale (plus birouri judeţene) pentru I.M.M.-uri, care administrează anumite Programe Operaţionale Sectoriale (P.O.S. C.C.E. de exemplu) sau unităţile teritoriale ale Agenţiei de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (A.R.P.D.R.P., O.J.P.D.R.P.), care administrează majoritatea fondurilor europene acordate pentru agricultură prin F.E.A.D.R.
Ati ametit cuma?! Si nici nu sunt toate fondurile si autoritatile.
De aceea, totusi, primul pas este sa discutati cu un consultant, care va poate oferi solutia chiar fara sa va incarce cu denumirile fondurilor si va poate scuti si de relatia cu autoritatile . . . daca e elegant . . .
Grabiti-va pentru ca anul asta se aloca majoritatea fondurilor pentru intreaga perioada 2007-2013!!!
:) Asta e şi ideea, omul nu trebuie ameţit cu asemenea detalii, mai mult există varianta împuternicirii prin care toate actele necesare pot fi ridicate de către firma consultată, căci cei mai mulţi se retrag când aud câte drumuri au de făcut pe la finanţe, la primării dacă există şi un teren sau constructori şi câte şi mai câte. Foarte important de asemena să participe pe cât se poate, la prima întrevedere, şi contabilul firmei sau directorul economic dacă este cazul. Baftă la cât mai mulţi bani. ªi btw, dacă din vară nu s-au mai schimbat lucrurile, IMM-urile să afle că pot lua bani şi pentru mobilier şi aparatură IT nouă, în anume condiţii bineînţeles. Sper să nu mă înşel.
Nu va inselati deloc. Pot lua pe mobilier, obiecte de decor, IT (atat hardware, cat si softuri).
Iar cu delegatiile . . . noi numai asa lucram. Doar clientii foarte insistenti au ajuns sa vada la fata autoritatile care le vor da bani ori cele de unde trebuie sa obtina vreun aviz.
In rest, avem imputernicire notariala si ne ocupam de tot.
Respecte!
UN SUBIECT F. VARIAT... PLANUL MEU PENTRU URMATOARELE 5-6 LUNI ESTE ACELA DE A INTOCMI DOCUMENTATIA NECESARA PENTRU DEZVOLTAREA FERMEI DE SUBZISTENTA PE CARE O DETIN (cresc iepuri) am inceput documentarea de cca. 1 luna, si continui.PANA ACUM ESTE DE RETINUT CA SE VA SIMPLIFICA CEVA..CEVA ...ASA CA M-AM APUCAT DE INTOCMIREA PLANULUI DE AFACERI.CONCLUZIA ESTE CA AI NEVIE DE MULTA,MULTA,MULTA VOINTA,RABDARE SI PERSEVERENTA.....SI BINENTELES NOROC.TINETI-MI PUMNII!!!=D>

Alte discuții în legătură

Fonduri europene nerambursabile/rambursabile X200 X200 Posed o societate care a incheiat anul 2010 cu un profit mare si ca urmare indeplinete conditiile fiscale de a primi fonduri europene ... (vezi toată discuția)
Oferta_colaborare_consultanta razvan.vastea razvan.vastea DELADA (firma specializata in consultanta proiecte europene) cauta colaboratori cu relatii in mediul de afaceri pentru identificarea firmelor ce doresc sa ... (vezi toată discuția)
Fondurile europene -- sunt disponibile pentru start-up? Sov Consulting Sov Consulting Raspunsul este: pentru anumite afaceri si in anumite conditii fondurile europene sunt disponibile si unor societati comerciale noi (fara activitate economica ... (vezi toată discuția)