avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu crestere copil

o lamurire exacta ,va rog.
pentru un cocediu crestere copil, care varianta e carecta:
1)in primul an primesti 85% din veniturile nete pe ultimele 12 luni si OBLIGATORIU in anul al 2 aiconcediu fara plata fara amai primi nici un ban?
2) daca optezi pentru 2 ani de crestere copil primesti in ambi ani 85% din veniturile nete pe toata perioada?sau in anul 2 se diminueaza indemnizatia?
3) dupa primul an revinla munca si primesc pentru anul 2-stimulentul de 500ron?

multumesc
copilul se va naste in martie2014( pina atunci se mai schimba ceva.....")::sorry:
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:45, 29 August 2013
1. Din tot ce ati spus aici nimic nu este adevarat.

2. Concediul pentru crestere copil (CCC) exista in doua variante (din care alegeti, de la inceput, una pe care nu o mai puteti schimba ope parcurs.
- pana la implinirea de catre copil a varstei de 1 an;
- pana la implinirea de catre copil a varstei de 2 ani.

3. In ambele variante indemnizatia lunara pentru CCC se calculeaza la fel, 85 % din media veniturilor nete pe cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii) dar:]
- daca optati pentru CCC pana la 1 an indemnizatia este cuprinsa intre 600 - 3.400 lei.
- daca optati pentru CCC pana la 2 ani indemnizatia este cuprinsa intre 600 - 1.200 lei.

4. Daca optati pentru CCC pana la 1 an la terminarea acestuia aveti dreptul sa luati concediu fara plata pentru cresterea copilului pana la 2 ani.

5. Daca optati pentru CCC pana la 1 an si reluati activitatea inainte de a implini copilul 1 an veti putea beneficia de stimulentul de insertie de 500 lei lunar pana va implini copilul 2 ani.

6. Daca optati pentru CCC pana la 2 ani si reluati activitatea dupa ce implineste copilul 1 an veti putea beneficia de stimulentul de insertie de 500 lei lunar pana va implini copilul 2 ani.

7. Pentru a va informa corect cititi OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil mihaelastefan mihaelastefan Sotul este Subofiter. Poate obtine indemnizatie de crestere copil pe o perioada de 2 ani , ???????? 85% din salariu pe 1 AN sau pe 2 ani? ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pentru angajatii part-time chirea chirea Buna ziua ! va rog mult sa ma ajutati si pe mine deooarece am nevoie de cateva informatii la perioada ce ma astepta ! sunt angajata de 2 ani la o firma ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil pentru tata ramqby ramqby Buna ziua! As dori sa stiu daca tatal isi poate luna acea luna de concediul pentru copil in prima luna a nasterii copilui,timp in care mama este in concediu ... (vezi toată discuția)