avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Consiliul local al orasului Ploiesti interzice ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Consiliul local al orasului Ploiesti interzice afisarea anunturilor de vanzare pe masini

Locuiesc in Ploiesti si ieri operatorul care se ocupa cu blocarea-ridicarea masinilor din oras mi-a ridicat autoturismul pentru faptul ca desi masina era parcata regulamentar pe spatiul public, aveam pus in geam un anunt de vanzare .
Intrebati, angajatii firmei au invocat ca baza legala, o hotarare a consiliului local HCL NR.7 din 2009, care a fost mediatizata doar pe site-ul primariei, hotarare de care eu nu aveam cunostita.
Am achitat 450 lei si mi-am ridicat masina.
Personal cred ca aceasta hotarare ingradeste dreptul la libera exprimare. In plus cred ca aceasta hotarare a consiliului local trebuia sa fie mai mult si mai bine mediatizata.
Urmeaza sa fac contestatie in termen de 15 zile pentru a-mi recupera cei 450 lei.

Doresc sa aflu alte opinii cu privire la legalitatea acestei hotarari precum si informatii despre cum trebuie mediatizata o hotarare a consiliului local
Cel mai recent răspuns: allutza , utilizator 09:21, 9 Septembrie 2013
In primul rand orice hotarare locala nu poate fi mai presus de lege, in cazul cand se aproba astfel de hotarari pot fi atacate in instanta si sunt unii care au si castigat, iar respectiva hotarare a fost anulata (din experienta).
Daca considerati ca vi s-a incalcat un drept prevazut expres de o lege si aveti si timp si bani ... puteti incerca, garantie nu se da doarece nu toti avocatii se implica corespunz.ator.
Pana a ajunge la astfel de decizii banoase pentru unii si paguboase pentru altii puteti incerca sa trageti si singur concluzii:
Codul Fiscal
ART. 272 Scutiri
(5) Nu se datorează taxa pentru folosirea mijloacelor de reclamă şi publicitate pentru afişajul efectuat pe mijloacele de transport care nu sunt destinate, prin construcţia lor, realizării de reclamă şi publicitate.

Deoarece am vazut comentariile si unii erau de parerea ca totul este bine asa cum este va anunt ca de cand mi-am cumparat locuinta de atunci mi se greseste impozitul, iar diferenta este colosala, imaginativa cati sunt in aceasta situatie si din simplu motiv ca au alta profesie nu stiu ca sunt tratati la turma de niste incompetenti platiti din banii tuturor romanilor si nu numai.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Loc de parcare ocupat. care este legea aplicabila? Admin Admin Unii spun ca poti chema politia comunitara daca iti gasesti ocupat locul de parcare (inchiriat de la primarie). Altii spun ca poti chema primaria sau asociatia ... (vezi toată discuția)
Ridicare masina ralu11 ralu11 Buna ziua, Mi-a fost ridicata masina din acelasi loc in care parchez de un an de zile. Asta s-a intamplat in Cluj pe o starda cu 3 benzi pe sens, langa ... (vezi toată discuția)
Proces verbal de contraventie emy114 emy114 Am fost amendat de Politia Locala cu 500 lei pentru ca am postat pe masina mea, parcata in fata blocului unde locuiesc, un anunt de vanzare a autovehiculului . ... (vezi toată discuția)