avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 951 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Am fost amenintati ca vom fi impuscati in fata ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Am fost amenintati ca vom fi impuscati in fata copilului nostru minor

intr o zi de duminica am iesit la plimbare impreuna cu sotul meu si fiica noastra minora in varsta de 2 ani si 7 luni cu atv pe dealul de la marginea padurii din spatele casei noastre..
cand coboram spre casa am fost opriti fortat,punandu se in fata atv, de un barbat.cand am oprit an inceput sa urle, sa ne aduca injurii tinand mana pe manerul de la pistol continuu ameninatandu ne ca ne va impusca daca mai calcam pe proprietatea lui.
tin sa precizez ca locul in care ne a oprit era in vecinatatea pamantului proprietate personala a bunicii sotului meu,pamantul lui aflandu se la aproximativ 100 m in partea opusa,netrecand deloc pe proprietatea lui.pistolul si munitia erau vizibile.
l am rugat in repetate randuri sa se calmeze fiind minorul cu noi si sa se legitimeze dar a refuzat acest lucru.tin sa mai precizez faptul ca sotul meu sufera de atac de panica, de la momentul cu pricina avand cosmaruri atat el cat si fetita noastra care se scoala plangand intreband unde i tata.
am depus o plangere la seful de post din comuna care a inaintat o parchetului, dar si o plangere la serviciul arme,explozivi si substante periculoase.apoi...proprietatea agricola nefiind ingradita sau semnalata in vreun fel ca este proprietate privata.
ce am de facut,autoritatile nu ma tin la curent cu ce se intampla..vreau sa stiu daca i se vor confisca armele si voi fi instiintata...am inteles ca avem dreptul la consiliere psihologica...cum pot contacta un avocat "a l poporului"sa ma indrume in detaliu cu ce tre sa fac si care sunt drepturile mele si mai ales sa ma reprezinte...astept raspuns urgent...va multumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 31 August 2013
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: ramyy3 , utilizator 15:35, 26 Martie 2014
Multumesc pt. interesul acordat! Nu inteleg ce semnifica "parte civila",pt. ca i a spus si "politaiul incapatant"de acest lucru cand i am spus ca sotul si copilul meu au cosmaruri si am cerut asistenta psihologica,mi s a raspuns ca sunt atatea cabinete medicale am unde gasi un psiholog, dupa care constituindu ma parte civila pot sa cer ceva...Da am numar de dosar la parchet de unde n am primit nici o citatie si nu m a contactat nimeni.Va specific faptul ca pana n am depus plangerea la departamentul de arme, Dl.politai "n a reusit sa l contacteze pe parat si sa l audieze"decat dupa ce a fost contactat de catre cei din cadrul departamentului arme....ciudat...
Nu are cu ce sa-l ajute Avocatul Poporului in situatia prezentata, in competenta institutiei Avocatul Poporului intră petitiile care au ca obiect incălcarea drepturilor sau libertăţilor persoanelor fizice prin acte sau fapte administrative ale autorităţilor administraţiei publice sau prin actele administrative ale regiilor autonome.

Va multumesc din suflet pt toate aceste informatii!!!!
ramyy3 a scris:

Nu inteleg ce semnifica "parte civila",pt. ca i a spus si "politaiul incapatant"de acest lucru cand i am spus ca sotul si copilul meu au cosmaruri si am cerut asistenta psihologica,mi s a raspuns ca sunt atatea cabinete medicale am unde gasi un psiholog, dupa care constituindu ma parte civila pot sa cer ceva...Da am numar de dosar la parchet de unde n am primit nici o citatie si nu m a contactat nimeni.Va specific faptul ca pana n am depus plangerea la departamentul de arme, Dl.politai "n a reusit sa l contacteze pe parat si sa l audieze"decat dupa ce a fost contactat de catre cei din cadrul departamentului arme....ciudat...

Ca să lămurim scurt problema, am să redau textul Legii :
ACŢIUNEA PENALÃ ªI ACŢIUNEA CIVILÃ ÎN PROCESUL PENAL

Secţiunea II
Acţiunea civilă
Art. 15
Constituirea ca parte civilă
Persoana vătămată se poate constitui parte civilă în contra învinuitului sau inculpatului şi persoanei responsabile civilmente.
Constituirea ca parte civilă se poate face în cursul urmăririi penale, precum şi în faţa instanţei de judecată până la citirea actului de sesizare.
Calitatea de parte civilă a persoanei care a suferit o vătămare prin infracţiune nu înlătură dreptul acestei persoane de a participa în calitate de parte vătămată în aceeaşi cauză.
Acţiunea civilă este scutită de taxa de timbru.

Ciudat sau nu, aceștia sunt cei abilitați a lucra în dosarul penal (probabil, se cunosc etc etc sau dezinteresul sau lenea respectivului polițist : oricum, ziua trece, lefa o primește)Trebuie făcute diligențe sporite asupra procurorului prin Cereri scrise și înregistrate, prin audiență personală la procurorul șef etc etc solicitați în scris, grăbirea dosarului.
Paratul am inteles ca si a facut un hobby in a pazi poiana cu pricina,in care are si el o singura proprietate, poiana in care trec zeci de persoane,turisti, poaiana nefiind a nimanui, si a fugari si a ameninta, mai ales pe cei in necunostiinta de cauza,cu arma (pusca sau pistolul).Am pana acum si mai sunt f multi3 persoane dispuse sa confirme ca si ei la randul lor au fost fugariti si amenintati cu arma. Eu depunand aceste plangeri mai ales pt dorinta de a i se confisca armele.Am cerut in plangerile mele sa i se suspende dreptul de detinere a armelor verificandu i se autorizatia de procurare a armelor,permisu de arma,auorizatia de transport si folosire a armelor,etc.,Am cerut sa se efectueze reevaluarea avizarii psihologice, punandu se accent pe abilitatile psihice generale si structura de personalitate a inculpatului. Prin hoobyul lui va impusca din greaseala poate pe cineva pt ca nimeni n a facut nimic sa l opreasca.Tin sa mai precizez faptul ca aceasta poiana este un loc preferat de joaca pt copii!!!!!!!!!
In cat timp este obligata autoritatea competenta sa i ridice armele????
I se vor confisca armele in acest caz????? Pt. ca asta este dorinta mea cea mai mare sa i se confiste armele pt ca este un om periculos.

Am acte doveditoare medicale ca sotul meu este suferind de atac de panica...tot ar fi bine sa ma adresez medicului de familie? Si cred ca v ati dat seama ca n am posibilitatea financiara de a consulta un avocat de aceea apelez la ajutorul dvstra a tuturor celor de pe acest forum.
Ultima modificare: Miercuri, 4 Septembrie 2013
Gabriela Mihai, Avocat

Alte discuții în legătură

Intrebare despre cazier mediadream mediadream Buna ziua! Am o intrebare legata de cazierul meu. Acum 2 ani am fost prins conducand un autoturism pe drumurile publice cu o imbibatie alcoolica de 0.6 in ... (vezi toată discuția)
Confiscare arme in caz de suicid rpi rpi Buna seara, In urma unei sinucideri/ accident (nu se stie clar dar se stie ca nu este omor), se pretinde confiscarea armei cu pricina de catre ... (vezi toată discuția)
Permis de portarma feliciagl feliciagl Buna ziua! Tatal meu si-a cumparat in 1996 un pistol cu bile,de la magazin autorizat, in 2010 am venit cei de la politie i-au confiscat arma si i-au inaintat ... (vezi toată discuția)