avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 951 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Am fost amenintati ca vom fi impuscati in fata ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Am fost amenintati ca vom fi impuscati in fata copilului nostru minor

intr o zi de duminica am iesit la plimbare impreuna cu sotul meu si fiica noastra minora in varsta de 2 ani si 7 luni cu atv pe dealul de la marginea padurii din spatele casei noastre..
cand coboram spre casa am fost opriti fortat,punandu se in fata atv, de un barbat.cand am oprit an inceput sa urle, sa ne aduca injurii tinand mana pe manerul de la pistol continuu ameninatandu ne ca ne va impusca daca mai calcam pe proprietatea lui.
tin sa precizez ca locul in care ne a oprit era in vecinatatea pamantului proprietate personala a bunicii sotului meu,pamantul lui aflandu se la aproximativ 100 m in partea opusa,netrecand deloc pe proprietatea lui.pistolul si munitia erau vizibile.
l am rugat in repetate randuri sa se calmeze fiind minorul cu noi si sa se legitimeze dar a refuzat acest lucru.tin sa mai precizez faptul ca sotul meu sufera de atac de panica, de la momentul cu pricina avand cosmaruri atat el cat si fetita noastra care se scoala plangand intreband unde i tata.
am depus o plangere la seful de post din comuna care a inaintat o parchetului, dar si o plangere la serviciul arme,explozivi si substante periculoase.apoi...proprietatea agricola nefiind ingradita sau semnalata in vreun fel ca este proprietate privata.
ce am de facut,autoritatile nu ma tin la curent cu ce se intampla..vreau sa stiu daca i se vor confisca armele si voi fi instiintata...am inteles ca avem dreptul la consiliere psihologica...cum pot contacta un avocat "a l poporului"sa ma indrume in detaliu cu ce tre sa fac si care sunt drepturile mele si mai ales sa ma reprezinte...astept raspuns urgent...va multumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 31 August 2013
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: ramyy3 , utilizator 15:35, 26 Martie 2014
Doamna, intr-o astfel de situatie, este normal sa contactati un avocat care sa urmareasca toate fazele. faptul ca dv nu stiti ce inseamna sa va constituiti parte civila, etc. cu atat mai mult inseamna ca aveti nevoie de avocat. acesta este un site de sfaturi juridice generice in niciun caz nu poate substitui un avocat care se ocupa de caz. nu pe forum se rezolva o astfel de situatie. in privinta atacurilor de panica, contactati un psiholog, iar avocatul , daca-l veti avea, va stii cum sa foloseasca documentele respective.va urez succes
Multumesc pt raspuns
1. Dosarul penal se afla in lucru la Postul de Politie din localitatea respectiva, repartizat unui politist care va lua declaratii, va trage concluzii si il va inainta Parchetului de pe langa instanta competenta. Procurorul va adopta o solutie in baza actelor din dosar.
2. Din cele spuse de dvs. locul faptei era unul izolat, nefiind martori iar singurele mijloace de proba par a fi doar declaratiile dvs si a persoanei reclamate. Puteti adauga ca mijloc de proba un document de la un medic psiholog din care sa reiasa ca ati suferit traume.
3. Conteaza si interesul si modul de lucru al politistului. De regula vinovatul nu isi recunoaste fapta. Daca politistul va obtine din declaratia reclamatului faptul ca acesta a avut altercatia cu dvs, fapta de amenintare consider ca este probata. Altfel, daca nu recunoaste macar prezenta in acel loc sau mai vine si cu un martor care sa-l ajute zicand ca au fost nu stiu pe unde, asa cum se mai practica pe la tara, atunci va fi greu de dovedit adevarul.
4. In imprejurarile descrise autorul va primi o sanctiune administrativa din partea procurorului daca va fi gasit vinovat. Pentru pretentii materiale va puteti adresa ulterior instantei de judecata, dupa primirea raspunsului de la Parchet.
5. Asistenta psihologica pentru partile vatamate se acorda gratuit prin grija politiei, de regula la infractiuni care au ca urmare trimiterea dosarului in judecata, urmata de arestarea si condamnarea autorului.
6. Insistati cu telefoane la Postul de Politie comunal si inarmati-va cu multa rabdare.
Buna ziua! In legatura cu acest caz,dupa mai bine de jumatate de an,am primit o instiintare de la postul de politie local precuma ca dosarul a fost inaintat Parchetului. Asta inseamna ca paratul este cercetat penal sau? Din moment ce este cercetat penal,pe perioada cercetarilor nu este obligat sa predea armele la armurier pana la finalizarea procesului?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare despre cazier mediadream mediadream Buna ziua! Am o intrebare legata de cazierul meu. Acum 2 ani am fost prins conducand un autoturism pe drumurile publice cu o imbibatie alcoolica de 0.6 in ... (vezi toată discuția)
Confiscare arme in caz de suicid rpi rpi Buna seara, In urma unei sinucideri/ accident (nu se stie clar dar se stie ca nu este omor), se pretinde confiscarea armei cu pricina de catre ... (vezi toată discuția)
Permis de portarma feliciagl feliciagl Buna ziua! Tatal meu si-a cumparat in 1996 un pistol cu bile,de la magazin autorizat, in 2010 am venit cei de la politie i-au confiscat arma si i-au inaintat ... (vezi toată discuția)