avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 987 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Am fost amenintati ca vom fi impuscati in fata ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Am fost amenintati ca vom fi impuscati in fata copilului nostru minor

intr o zi de duminica am iesit la plimbare impreuna cu sotul meu si fiica noastra minora in varsta de 2 ani si 7 luni cu atv pe dealul de la marginea padurii din spatele casei noastre..
cand coboram spre casa am fost opriti fortat,punandu se in fata atv, de un barbat.cand am oprit an inceput sa urle, sa ne aduca injurii tinand mana pe manerul de la pistol continuu ameninatandu ne ca ne va impusca daca mai calcam pe proprietatea lui.
tin sa precizez ca locul in care ne a oprit era in vecinatatea pamantului proprietate personala a bunicii sotului meu,pamantul lui aflandu se la aproximativ 100 m in partea opusa,netrecand deloc pe proprietatea lui.pistolul si munitia erau vizibile.
l am rugat in repetate randuri sa se calmeze fiind minorul cu noi si sa se legitimeze dar a refuzat acest lucru.tin sa mai precizez faptul ca sotul meu sufera de atac de panica, de la momentul cu pricina avand cosmaruri atat el cat si fetita noastra care se scoala plangand intreband unde i tata.
am depus o plangere la seful de post din comuna care a inaintat o parchetului, dar si o plangere la serviciul arme,explozivi si substante periculoase.apoi...proprietatea agricola nefiind ingradita sau semnalata in vreun fel ca este proprietate privata.
ce am de facut,autoritatile nu ma tin la curent cu ce se intampla..vreau sa stiu daca i se vor confisca armele si voi fi instiintata...am inteles ca avem dreptul la consiliere psihologica...cum pot contacta un avocat "a l poporului"sa ma indrume in detaliu cu ce tre sa fac si care sunt drepturile mele si mai ales sa ma reprezinte...astept raspuns urgent...va multumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 31 August 2013
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: ramyy3 , utilizator 15:35, 26 Martie 2014
Asa cum v-am spus trebuie sa va constituiti parte civila solicitand daune materiale si morale, strangeti toate chitantele cu cheltuieli prilejuite si actele medicale care au legatura cu acest incident pentru a demonstra trauma prin care ati trecut.
ramyy3 a scris:

Am acte doveditoare medicale ca sotul meu este suferind de atac de panica...tot ar fi bine sa ma adresez medicului de familie?

NU e de ajuns să aveți ”acte medicale doveditoare” (acestea sunt doar probabil sau puțin posibile dovedirii faptelor penale dar NU și sigure) precum că . . . , acestea vor fi ”spulberate” chiar și de către făptuitor descurcăreț fără a avea un avocat, iar polițistul va propune NUP în Referat către procuror (neînceperea urmăririi penale) și procurorul va da NUP acelei plângeri penale ci trebuie dovedit clar/sigur la concret că boala/suferința i se trage sigur de la acea amenințare cu arma : rog, fiți foarte atentă la acest aspect, NU-L ignorați.De aceea, vă informam/îndrumam eu către înregistrare la medicul de familie ce poate emite un Bilet de trimitere la specialiștii în domeniu.În ziua de azi, e destul de dificil a sancționa penal un făptuitor, Legea e așa cum e, iar instanța penală e așa cum se aude.Mai mult, viitorul Cod Penal, aduce alte surprize neplăcute părților vătămate și ușurare făptuitorilor.Procurorii de azi, sunt cu totul altfel decât cei de ieri.
Sotul meu este diagnosticat dinaintea intamplarii...vad ca nimeni nu precizeaza nimic de minorul aflat cu noi....Si nu mi s a raspuns daca ii vor fi sau nu confiscate armele...pt ca in fond si la urma urmei asta urmaresc....locul in care face pe "generalul suprem" cu armele dupa el este o poiana preferata de majoritatea copiilor ca loc de joaca...eu pt asta lupt...nu i se poate permite unui asemenea om sa detina arme!!!!!!!!! Din cate stiu legea armelor este foarte stricta!!!!!!
Este posibil sa i se anuleze dreptul de detinere al armelor avand in vedere ca prezinta pericol pentru ordinea publica, dar aveti rabdare sa se demareze ancheta.
Este posbil dar nu sigur?????? Am rabdare dar imi este frica...politia locala mai ales favorizand paratul...n a venit nimeni la fata locului sa constate ca nu i am incalcat proprietatea si nici macar n am fost in aproprierea acesteaia deloc....toti consatenii cu care am discutat vor sa i fie confiscate armele pt ca nu este un om normal! Va multumesc din suflet pt toate informatiile care mi le ati dat si pt ca v ati dat interesul pt acest caz!!! Cei ca dvstra sunt adevarati avocati pt ca si dau interesul sa informeze si oamenii ca mine care nu si permit un avocat!

Alte discuții în legătură

Intrebare despre cazier mediadream mediadream Buna ziua! Am o intrebare legata de cazierul meu. Acum 2 ani am fost prins conducand un autoturism pe drumurile publice cu o imbibatie alcoolica de 0.6 in ... (vezi toată discuția)
Confiscare arme in caz de suicid rpi rpi Buna seara, In urma unei sinucideri/ accident (nu se stie clar dar se stie ca nu este omor), se pretinde confiscarea armei cu pricina de catre ... (vezi toată discuția)
Permis de portarma feliciagl feliciagl Buna ziua! Tatal meu si-a cumparat in 1996 un pistol cu bile,de la magazin autorizat, in 2010 am venit cei de la politie i-au confiscat arma si i-au inaintat ... (vezi toată discuția)