avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 567 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere colectiva mascata in demisie acordul ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere colectiva mascata in demisie acordul partilor

Buna ziua,

Am nevoie de o lamurire in ceea ce priveste "concedierea colectiva" care este mascata in "demisia cu acordul partilor". Intr-o societate se face reorganizarea functiilor, mai nou se recurge la aceasta varianta, de demisie cu plata unor salarii compensatorii. Aceasta practica nefiind declarata la ITM!?! Este legal?

Poate societatea sa te oblige sa semnezi acea demisie la zi cu plata salariilor conform vechimii in munca? Daca da, mai beneficiezi de ajutorul de somaj? (dupa cate cunosc nu se poate)

Daca nu se semneaza, ce se poate intampla? Care sunt riscurile pentru angajat? Care sunt caile de constrangere?

Multumesc pentru raspuns,

cu stima,

Diana
Cel mai recent răspuns: diadora_74 , utilizator 17:22, 9 Septembrie 2013
Multumesc frumos freelis

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, in data de 23.10.2021 ar fi trebuit sa reincep munca ... Lorena2 Lorena2 Buna ziua, In data de 23.10.2021 ar fi trebuit sa reincep munca dupa concediu crestere copil,postul a fost ocupat sau nu se poate cu alte cuvinte, ca ... (vezi toată discuția)
Somare depunere demisie utilizatornou_2014 utilizatornou_2014 Buna ziua, Sora mea este angajata la o banca pe un post de recuperator creante de 11 ani. Pe fiecare luna au targeturi, enorm de mari de indeplinit, din ce ... (vezi toată discuția)
Lnsolventa angajator, demisie si recuperare drepturi ManuDumi ManuDumi Buna ziua, Fiica mea este inca angajata la o firma careia i s-a cerut insolventa, sanse de redresare nu mai sunt, toti colegii au demisionat, este angajata ... (vezi toată discuția)