avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 220 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Nu am acces la fisa medicala...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Nu am acces la fisa medicala...

Cum pot sa am aces la fisa medicala de la medicul de familie? Am aflat cu stupoare ca in fisa mea medicala erau trecute diagnostice despre care nu stiam nimic. Medicul de familie nu i-mi da sa vad fisa medicala si nu stiu cum sa procedez si cui sa ma adreses.Exista vre-o lege care i-mi da acest drept? In atare situatie as vrea sa renunt la acest medic de familie, problema este cum pot intra in posesia fisei medicale? Multumesc anticipat celui ce ma ajuta !
Cel mai recent răspuns: mdDentist , utilizator 10:37, 23 Noiembrie 2016
HG nr. 1389/2010 – Contractul-cadru de acordare a asistentei medicale …
Normele de aplicare: Norma din 20.12.2011 publicata in MO 922bis din 27.12.2011

Anexa 2

ART. 12
Persoanele înscrise care doresc sã îşi schimbe medicul de familie vor adresa o cerere de transfer, al cãrei model este prevãzut în anexa nr. 2 A la ordin, medicului de familie la care doresc sã se înscrie, precizând numele medicului de la care pleacã. Medicul de familie primitor are obligaţia sã anunţe în scris (prin poştã), în maximum 15 zile lucrãtoare, medicul de familie de la care a plecat persoana. Medicul de familie de la care pleacã persoana are obligaţia sã transmitã fişa medicalã în copie certificatã prin semnãturã şi parafã cã este conform cu originalul, prin poştã, medicului primitor, în termen de 15 zile lucrãtoare de la solicitare. Cabinetul medical de la care pleacã persoana pãstreazã originalul fişei medicale, conform prevederilor legale în vigoare.


Eu nu vreau sa schimb medicul de familie, ci sa mi se dea o copie dupa fisa medicala existenta inrucat acolo sunt diacnostice puse de medicul de familie despre care nu am cunostinte.
Va multumesc!
iconita a scris:

Am aflat cu stupoare ca in fisa mea medicala erau trecute diagnostice despre care nu stiam nimic.


se fac multe magarii. banii pe care medicii ii trag de la casa sunt justificati cu acele diagnostice. nu toti medicii sunt corecti. se mai trec si din burta..ca sa iasa plafonul.

Dosarul Electronic de Sanatate ar trebui sa rezolve aceasta problema. [ link extern ] /

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Medic familie - fisa medicala poate fi ridicata personal? IuliaIspas IuliaIspas Buna ziua ! Fisa medicala a pacientului, este obligatoriu sa fie trimisa prin posta noului medic de familie sau se poate ridica personal si in ce conditii. ... (vezi toată discuția)
Transfer la un alt medic de familie DumitruIon DumitruIon Vreau sa schimb medicul de familie. Am gasit un alt medic de familie care ma accepta pe listele sale. Actualul medic refuza sa elibereze actele necesare ... (vezi toată discuția)
Medic familie mihaela1981 mihaela1981 Buna ziua In septembrie am fost la un alt cmi familie sa ma inscriu ,deoarece nu eram multumita de cel la care eram .Am completat un formular,nu mai tin ... (vezi toată discuția)