avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 251 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... fuga de la locul faptei fara victime
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

fuga de la locul faptei fara victime

Buna ziua

Ieri am busit o masina ( am schimbat banda ) dar nu am vazut ca vine unu din spate

treaba este in felul urmator , eu nu mers dupa el ci mi-am continuat drumul ( am luat-o pe alt drum ) , pana la urma m-a oprit un poiltist ,mi-a testat alcoolemia si aveam 0%

stiu ca in caz de victime nu e voie sa parasesti zona , dar nu erau victime si eu m-am dus in treaba mea

am citit pe "[ link extern ]

am cautat in codul rutier , dar poate nu stiu e u unde sa caut , google imi da doar stiri din ziare sau protv ,deci nu ma ajuta

Am incercat cu amiabila si cu asigurarea dar nu vrea amiabila , zice ca e pe firma si sa nu stie seful .. nu vrea nici asiurarea din acelasi motiv

Ce patesc in caz ca se duce pa politie si zice ca nu am stat la locul faptei ?

Va multumesc !
Ultima modificare: Marți, 3 Septembrie 2013
cozsmin2, utilizator
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 13:47, 3 Septembrie 2013
Intrebarile ar fi cand te-a oprit politia si de ce nu ai oprit dupa ce l-ai busit?

Nedeclararea accidentului in 24 de ore este considerata contraventie si se pedepseste cu amenda clasa a II a (4 sau 5 puncte-amendă, x 80 lei/pct) si suspendarea permisului de conducere ptr o perioada de 30 de zile.

oug195
Art.79 – (1) Conducătorii de vehicule implicaţi într-un accident de circulaţie în urma căruia a rezultat numai avarierea vehiculelor şi/sau alte pagube materiale sunt obligaţi:
a) să scoată imediat vehiculele în afara părţii carosabile ori, dacă starea vehiculelor nu permite acest lucru, să le deplaseze cât mai aproape de bordură sau acostament, semnalizându-le prezenţa;
b) să se prezinte la unitatea de poliţie competentă pe raza căreia s-a produs accidentul în termen de cel mult 24 de ore de la producerea evenimentului pentru întocmirea documentelor de constatare.
(2) Se exceptează de la obligaţiile prevăzute la alin.(1) lit.b):
a) conducătorii vehiculelor care încheie o constatare amiabilă de accident, în condiţiile legii;
b) conducătorul de vehicul care deţine o asigurare facultativă de avarii auto, iar accidentul de circulaţie a avut ca rezultat numai avarierea propriului vehicul.

Art.100. -
(3) Constituie contravenţie şi se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa a II-a de sancţiuni şi cu aplicarea sancţiunii contravenţionale complementare a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 30 de zile săvârşirea de către conducătorul de autovehicul sau tramvai a următoarelor fapte:
g) neprezentarea la unitatea de poliţie competentă pe raza căreia s-a produs un accident de circulaţie din care au rezultat numai pagube materiale, cu excepţia cazurilor prevăzute la art.79 alin.(2).
Ultima modificare: Marți, 3 Septembrie 2013
cyan, moderator
pai eu viram dreapta si el mergea inainte , oricum nu am gonit , am mers in treaba mea , nu mi s-a parut grav accidentul
la mine e doar vopseaua , la el e indoita usa , deaceea eu cead ca el a avut un accident inainte
plus ca m-a luat tare de la inceput "e fuga de la locul faptei" , ceea ce nu este , si i-am zis aseara sa mergem la politie , si el a cam dat-o cotita

pacat ca nu am stiut , mergeam din prima la politie sa scap de el , m-a speriat cu "fuga de la locul faptei" si mi-a fost frica

Ati dat dovada de responsabilitate cand v-ati vazut de drum. Si politia de unde a stiut ca sa va opreasca??
Ce dovada ,el intrase pe rosu , si v-am zis , la acidente usoare nu stiam ca trebuie sa stai pe loc , nu ma astept sa recunoasca

pai erau niste politisti in intersectie , au vorbit pe statie si m-a orpit altul

apoi politistul a plecat si apoi ne-a lasat sa ne facem amiabila ,doar ca pe la jumatate el nu a vai vrut sa merge la politie sa luam o amiabila ( canu aveam niciunul la noi ) si acum vrea 200E pe repartie !!


Ultima modificare: Marți, 3 Septembrie 2013
cozsmin2, utilizator
Daca mai sunteti in cele 24 de ore mergeti si declarati accidentul la politie altfel exista posbilitatea certa sa mearga el deoarece are masina lovita mai rau si are nevoie de autorizatie de reparatie ptr a o putea repara.
Daca a fost el primul si nu va incadrati in termen nu veti mai avea ce face, amenda si suspendare ptr 30 de zile a permisului.
Oricum veti fi chemat pentru declaratii.
Formularele ptr constatarea amiabila se iau de la un asigurator si nu de la politie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident usor, incadrare fapta mihai009 mihai009 am atins oglinda unui auto parcat , oglinda mea nu are nimic, nu m-am dus la politie si mi-a venit citatie,m-i s-a spus ca exista si martori, eu nu mi-am dat ... (vezi toată discuția)
Consecintele neopririi la semafoare in trafic UzY3L UzY3L Salutare tuturor, Vreau sa stiu care sunt consecintele in cazul in care cineva mi-a sifonat/atins/julit/lovit masina in trafic iar eu nu opresc, avand in ... (vezi toată discuția)
Am avut un accident pe care nu l-am declarat la politie. care sunt consecintele? nfapd nfapd astazi, iesind de pe o straduta laterala, pe un bulevard am atins in spate o masina. bara din spate s a zgariat putin. atat. m am inteles cu persoana sa nu ... (vezi toată discuția)