avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 218 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţia la modă Eutanasierea cainilor fara stapan si dreptul la viata ...
Discuție deschisă în Discuţia la modă

Eutanasierea cainilor fara stapan si dreptul la viata al acestora.

In dimineata aceasta am vazut ca probabil multi dintre voi stirea foarte tragica despre copilul ucis de maidanezi si totodata si propunea eutanasierii acestora.
Din fire sunt un foarte iubitor al animalelor, insa asa nu ma impiedica sa fiu subiectiv, in cazul de fata parerea mea este ca nu exista un singur vinovat, insa cred ca cei mai putini vinovati sunt tocmai acei caini, judecand dupa faptul ca singura lor judecata este instinctul, intra in sarcina noastra a oamenilor, ce nu ne bazam pe instinct ci pe o judecata rationala sa evitam astfel de tragedii, desi intr-un final singurii ce vor platii vor fi doar... cainii. Este obligatia noastra de a nu ne lasa copii/nepotii nesupravegheati ( mai ales cand ai 4 ani !!! ), de a construi adaposturi si ai steriliza, de a face mai multe campanii de adoptii a acestor animale, etc, etc, insa asa cum am spus singurii care vor platii si din pacate chiar cu viata vor fi cainii, insa asa cum ne-au invatat marii profesori de drept penal una din conditii incrimarii este constientizarea faptei, lucru exclus in cazul nostru.
PS: Eu nu am mai fost muscat de un caine de cand aveam 12 ani ( desi intr-o noapte singur fiind pe strada am fost inconjurat, va jur de vreo 50 de caini maidanezi ) si asta pentru ca pur si simplu nu i-am provocat si nu i-am tratat cu frica.
Ultima modificare: Miercuri, 4 Septembrie 2013
Filip Alexandru, utilizator
In momentul in care a fost propusa dezbaterii in Parlament legea privind sterilizarea, cu un capitol special in care era prevazuta eutanasierea, sute de iubitori de animale au sarit in sus.
Pot ei privi poza copilului ucis din inconstienta lor? Daca nu se simt vinovati inseamna ca nu au constiinta. Daca legea ar fi fost votata, cu certitudine acel copil traia si astazi.

Legatura de cauzalitate este evidenta, daca acei caini erau eutanasiati, nu il atacau pe ingerasul acela. Daca iubitorii de animale nu interveneau legea era votata si aplicata.

Medicul legist a declarat ca este a treia persoana ucisa de caini pe care o examineaza. Asta inseamna ca sunt zeci astfel de cazuri, daca un singur medic a avut 3 cazuri. Mai au cainii aceia dreptul la viata ?
Ultima modificare: Joi, 5 Septembrie 2013
ContSters214341, utilizator
Buna ziua tuturor,
Nu cred ca discutia trebuie purtat in jurul "dreptului la viata al animalelor" pentru animalele nu au nici un fel de drepturi, doar omul e subiect de drept, ci in jurul afirmatiei ca nu cainii sunt periculosi ci oamenii care n-au rezolvat problema cainilor.
Trebuie sa mai fac si o alta observatie: daca copilul acela ar fi fost muscat de sobolani nimeni nu cred ca ar fi sarit sa vorbeasca despre "dreptul la viata" al acestora si n-am fi avut manifestatii de compasiune. Nici macar d-nei Brigitte Bardot nu-i pasa de soareci, sobolani sau de gandacii de bucatarie. Omul nu vorbeste decat rar despre drepturile animalelor pe care le tunde, mulge ori le mananca si des doar despre drepturile animalelor simpatice. Animalele daunatoare, nefolositoare si inestetice dupa criteriile umane nu sunt ocrotite in nici un fel.
Lasand la o parte aceasta ipocrizie specifica primatelor din randul carora cu mandrie facem parte :P va scriu aici ca nu cred ca trebuie discutata problema aceasta nici de pe pozitia: "Trebuie eutanasiati imediat si fara exceptie toti cainii mainadezi" si nici de pe pozitia: "Ce aveti, criminalilor, cu bietele animalutze nevinovate?", Cred ca trebuie sa discutam rational, sa discutam firesc.
Statistic vorbind, cainii fara stapan sunt mai putin periculosi decat automobilele sau decat tantarii dar prezinta un pericol constant si provoaca anual moartea sau imbolnavirea unui numar de persoane. De vreme ce prezinta un pericol real si constant pentru oameni problema trebuie rezolvata cat se poate de rapid si fara discutii inutile.
Ar trebui stabilit mai intai un termen rezonabil (o luna, zic eu) in care toti cei care vor sa aloce timp si bani pentru protectia maidanezilor sa aiba timp sa adune de pe strazi toti cainii pe care doresc sa-i intretina (presupunand ca cei peste 15 ani de cand tot discutam problema asta nu ar fi fost de ajuns), apoi, cu ferma convingere ca eutanasierea cainilor ramasi pe strada va salva cateva vieti de om, trebuie facuta curatenie.

PS Sa stiti ca-mi plac animalele, am si acum un animal si am avut in toata copilaria caini la care am tinut din tot sufletul insa nicio clipa nu pun in balanta viata unui caine cu viata celui mai mare dusman pe care-l am in randul oamenilor. Mie asta mi se pare a fi normalitatea.

" Trebuie sa mai fac si o alta observatie: daca copilul acela ar fi fost muscat de sobolani nimeni nu cred ca ar fi sarit sa vorbeasca despre "dreptul la viata" al acestora si n-am fi avut manifestatii de compasiune. Nici macar d-nei Brigitte Bardot nu-i pasa de soareci, sobolani sau de gandacii de bucatarie. Omul nu vorbeste decat rar despre drepturile animalelor pe care le tunde, mulge ori le mananca si des doar despre drepturile animalelor simpatice. Animalele daunatoare, nefolositoare si inestetice dupa criteriile umane nu sunt ocrotite in nici un fel. "

Mi se pare normal ca noi oamenii sa manifestam sentimente de compasiune si sa aparam dreptul la viata al cainilor si sa nu avem astfel de manifestari si fata de sobolani, pentru ca asa cum ati spus si dvs pe primele le consideram simpatice si acestea spre deosebire de ultimele nu reprezinta un risc de pandemie, este ca si cum ati invinui pe cineva ca rupe maracinii din gradina pentru a plata flori in loc, omul din insctint se va ghida dupa placut-neplacut.
Si da mi se pare normal ca omul sa ucida alte animale ( vaci, gaini, capre, iepuri ) din necesitatea de a supravietui ca si specie umana pe fata Terrei, acesta avand nevoie de proteinele din carnea animala si de blana acestuia pentru a nu murii de frig, insa nu vad o conditie a supravietuirii speciei umane eutonasierea cainilor maidanezi....ci ca pe o lene in a gasi alte solutii.

Solutia cred ca una de mijloc, sterilizarea cainilor si incurajarea populatiei in a adopta un patruped maidanez, ONG-urile astea in loc sa aibe ca si obiect de activitate adoptarea cainilor in vederea rearuncarii lor in strada ar putea mai bine sa se ocupe cu incurajarea populatiei in vederea adoptiilor!!!! si am putea lasa factorul timp sa-i "eutanasieze" pe caini prin cauze naturale ( asta doar daca toti cainii ar fi sterilizati.... daca ).

Eutanasierea a 65 de mii de caini ar creea si probleme de logistica, sunt foarte curios ce am face cu 65 de mii de cadavre de caine, am sapa o imensa groapa comuna? Nici depozitarea lor in centre canine nu ar fi o solutie, fiind prea costisitoare pe termen lung, deci asa cum am zis mai sus sa lasam factorul timp ( in caz de sterilizare ) sa reduca treptat numarul lor.

Ma tot gandeam la o chestie, daca acel copil ar fi cazut din copac sau s-ar fi inecat in lac, am fi taiat toti copacii si am fi secat toate lacurile? :-/, pai daca nu a fugit copacul de copil, asa ii trebuie. Stramosii nostrii cand au domesticit cainele acum mii de ani, l-au indomesticit ca acesta sa aiba, pe langa datul din coada, o activitate "muscatoreasca" in caz de pericol.
Ultima modificare: Joi, 5 Septembrie 2013
Filip Alexandru, utilizator
Cu certitudine, putem gasi milioane de modalitati in care se poate muri si sa facem comparatii artificiale. Unde este relevanta acestora fata de ceea ce s-a intamplat cu acel copil? Cu ce schimba starea familiei acelui copil?
Ne lasam prada emotiei, adevarat. Nu cred ca un om poate rezista sa cada prada emotiei dupa ce a vazut poza acelui ingeras.
Suntem in 2013, cine ar putea crede ca se propune eutanasierea fara mila a tuturor cainilor?
In mod evident, va fi necesara o perioada in care persoane iubitoare de animale sa ii adopte lega, sa isi asume intreaga responsabilitate pentru ele. Apoi, animalele ramase sa fie eutanasiate. ONG-urile acestea ticaloase care fac doar bani si se lauda ca ajuta sa nu aiba voie sa fie finantate de la buget ci doar din donatii particulare.
As intreba iubitorii de animale de cate ori le-au ridicat mizeria din strada. Cred ca mai putin de 1% dintre ei fac asta.
Masura logica pe care ar trebui s-o luam este tocmai gasirea adevaratilor vinovati, iar acestia, cu siguranta, nu sunt cainii !

Alte discuții în legătură

Referendum pentru cainii maidanezi - propuneri si consecinte codulmuncii codulmuncii Primarul capitalei a decis sa se faca un referendum pentru eutanasierea cainilor maidanezi, dar numai in urma tragediei care s-a intamplat. Propun ... (vezi toată discuția)
Referendum pentru maidanezi CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Romania...o tara inapoiata...o tara care datorita furaciunilor din partea tuturor celor care au luat bani pentru a se ocupa de problema cainilor nu au fost in ... (vezi toată discuția)
De ce sa nu omoram caini maidanezi codulmuncii codulmuncii La inceput am fost de acord cu eutanasierea cainilor maidanezi deoarece nu este normal ceea ce se intampla pe strazi. Insa ceva din mine mi-a spus ca aceasta ... (vezi toată discuția)