avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Facturare Statele Unite
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Facturare Statele Unite

Buna ziua.
Cum intocmim o factura de servicii pentru Statele Unite? Cu TVA sau fara?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: CONTABIUM , Contabil 16:51, 4 Septembrie 2013
Buna ziua,

Factura se intocmeste fara TVA, fiind aplicabila regula B2B, locul prestarii fiind considerat la beneficiar, adica la compania din SUA(art.133, alineatul 2 din CF).
Nu ati precizat tipul serviciilor si nici calitatea persoanelor, daca sunt persoane impozabile si daca sunt inregistrate in scopuri de TVA. Principiul de baza este insa cel enuntat mai sus.

Numai bine

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva prestari servicii sua Maria Giurca Maria Giurca O societate de recrutare personal,inregistrata in scopuri de TVA,factureaza servicii de recrutare la o societate din SUA (care participa la un targ de ... (vezi toată discuția)
Emitere factura in euro - pfa norma fixa de venit - neplatitor de tva ipi ipi Ca si PFA norma fixa de venit - neplatitor de TVA pot sa emit facturi catre clientii externi in Euro? Si ce ar mai trebui sa continua o astfel de factura? ... (vezi toată discuția)
Prestari servicii intracomunitare scutite de plata tva Daria8 Daria8 Buna ziua, Am mare nevoie de un sfat, va rog Am o societate neplatitoare de TVA in Romania. In luna decembrie am solicitat inregistrarea ca platitor de ... (vezi toată discuția)