avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 767 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Problema câinilor vagabonzi, soluþionatã din anul ...
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Problema câinilor vagabonzi, soluþionatã din anul 2011 de cãtre CEDO

Stimaţi forumişti,

Tragica pierdere a vieţii unui copil nevinovat, victimă a câinilor vagabonzi, ne face pe toţi să ne gândim la incapacitatea Autorităţilor Române de a rezolva această problemă, dar şi la infinitele discuţii purtate între cetăţenii acestei ţări, care nu au avut decât efectul de a paraliza şi cea mai infimă intenţie statală de a elimina haitele nedorite.

Prin urmare, vă invit, dacă doriţi, să aveţi în vedere şi statuările Curţii Europene din Cauza GEORGEL şi GEORGETA STOICESCU v. ROMANIA, Cererea nr. 9718/03, Hotărârea din 26 Julie 2011, în care s-a constatat violarea dreptului la viaţă privată, Art. 8 al Convenţiei, precum şi a dreptului la un proces echitabil, respectiv Art. 6.1.

Pentru a arăta inclusiv faptul că Statul cunoaşte foarte bine nu doar situaţia câinilor, dar şi Hotărârea menţionată, vă citez din Comunicatul de presă al Ministerului Afacerilor Externe din data de 26.07.2011:

,,CEDO a reţinut că, în urma atacului câinilor comunitari şi a consecinţelor sale, reclamanta a suferit, în mod incontestabil, atât din punct de vedere fizic cât şi psihic. Instanţa europeană a observat că autorităţile naţionale dispuneau la momentul incidentului de informaţii abundente şi detaliate cu privire la problema câinilor comunitari şi a pericolului pe care aceştia îl reprezentau pentru populaţie. Mai mult, s-a reţinut că, încă înainte de atacul suferit de reclamantă, exista o bază legală pentru crearea unei structuri specifice de supraveghere a câinilor comunitari, iar aceste reglementări în materie au fost de mai multe ori modificate, în principal în ceea ce priveşte organizarea şi controlul acestei structuri. S-a constatat că în ciuda reglementărilor legale existente, problema câinilor comunitari nu s-a îmbunătăţit.,,

Nu am deschis topic-ul sine ira et studio, însă.

Cu stimă
Ultima modificare: Joi, 5 Septembrie 2013
andreigrigoriu, moderator
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:41, 5 Septembrie 2013
Va propun sa trimiteti link-ul la televiziuni si la primarii, ca sa nu mai bata campii (ce o zice Europa ?) cautand tot felul de motive pentru a se adopta in prezent singura solutie corecta pentru viata cetatenilor, fenomenul cainilor vagabonzi fiind complet scapat de sub control de catre autoritati.
Poate se renunta la emisiuni fanteziste pe la televizor si se acorda acelasi spatiu de emisie pentru oamenii strazii, care in niciun caz nu beneficiaza din partea statului de cei 4-500 euro alocati pentru fiecare caine/ an, din bugetul strans de la noi, contribuabilii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Caini vagabonzi cricri1 cricri1 Ma intereseaza cum m-as putea apara de haitele de caini vagabonzi fara a incalca legea ? Din cate inteleg eu, nefiind specialist in drept, la ora actuala, ... (vezi toată discuția)
Mai exista hingheri? Antoanela Geaman Antoanela Geaman Zi de zi , ca si mai toti concetatenii mei suntem agresati de haite de caini...unii au inceput sa-si achizitioneze arme impotriva lor....ceeste de facut? unde ... (vezi toată discuția)
Cainii vagabonzi... gigelas gigelas Care sunt legile ce ocrotesc acesti caini vagabonzi ? Trebuie sa stam sa privim cum sfasie oameni,iar noi nu vom putea interveni ? Ce este cu atata iubire de ... (vezi toată discuția)