avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... De unde imi adun vechime de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

De unde imi adun vechime de munca

Sotul are nevoie pt pensia pe caz de boala de C.M. El nu are c.m si nu mai contracte de munca, insa unele unele din ele nu mai le gaseste. De unde le poate recupera? e vb de sfarsitul anilor 90 si pana in 2005, iar unele din firme nu mai exista iar de altele nici nu le mai stie denumirea.
O lata intrebare ar mia fi: el a beneficiat de indemnizatia (parinte cu handicap) si am inteles ca si aceasta se calculeaza ca vechime, cum poate proceda sa aibe dovada la casa de pensi?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:38, 6 Septembrie 2013
Adeverintele de vechime pentru perioada lucrata de dupa 1990 in sectorul privat se pot solicita de la ITM-ul in raza caruia si-au avut sediul social fostii angajatori.

Ordinul MMFPSPV nr. 1681/2013
privond aprobarea Normativului cu tarifele pentru plata prestarilor de servicii efectuate in domeniile de activitate ale Inspectiei Muncii a fost publicat in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 491, din 5 august 2013.
......
Art. 3. - In functie de categoria de servicii prestate, tarifele care se percep de la persoanele fizice, juridice, persoanele fizice autorizate si de la alte entitati constituite in conditiile legii sunt urmatoarele:
a) Eliberarea de certificate/adeverinte/duplicate de adeverinte in baza documentelor existente in arhivele inspectoratelor teritoriale de munca, la cererea persoanelor fizice, juridice sau a oricaror entitati care au dreptul legal de a solicita si de a obtine aceste informatii, conform Legii Arhivelor Nationale nr. 16/1996, cu modificarile si completarile ulterioare, si Ordonantei Guvernului nr. 33/2002 privind reglementarea eliberarii certificatelor si adeverintelor de catre autoritatile publice centrale si locale, aprobata cu modificari prin Legea nr. 223/2002
Tarif: 50 lei/document

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adeverinte de vechime de la firmele la care am lucrat flori9 flori9 Buna ziua, in cazul in care cineva a lucrat la mai multe firme care intre timp nu mai exista (au falimentat sau nu) cum poate intra in posesia adeverintelor ... (vezi toată discuția)
Ordinul mmfpspv nr. 1681/2013 Cornel  Vasile Cornel Vasile Ordinul MMFPSPV nr. 1681/2013 privond aprobarea Normativului cu tarifele pentru plata prestarilor de servicii efectuate in domeniile de activitate ale ... (vezi toată discuția)
Carte de munca pierduta-pasii de urmat blue650 blue650 Buna ziua, Am pierdut cartea de munca (eu sau unul dintre angajatori, nu am reusit sa imi dau seama...pur si simplu a disparut); pentru depunerea dosarului de ... (vezi toată discuția)