avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Adeverinte de vechime de la firmele la care am lucrat
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Adeverinte de vechime de la firmele la care am lucrat

Buna ziua,

in cazul in care cineva a lucrat la mai multe firme care intre timp nu mai exista (au falimentat sau nu) cum poate intra in posesia adeverintelor pt. casa de pensii?
Cel mai recent răspuns: flori9 , utilizator 12:12, 19 Decembrie 2013
1. Daca are perioadele inregistrate in carnetul de munca nu mai are nevoie de alte adeverinte.

2. In caz contrar sa incerce la Directia Arhivelor Nationale din judetele in care au functionat firmele respective.
@ flori9

1. Daca a lucrat dupa 1990 , atunci se poate adresa ITM-ului pentru eliberarea adeverintelor de vechime, in conditiile in care :
- nu are carnet de munca
- a avut carnet de munca si l-a pierdut.
- perioadele respective nu sunt inregistrate in carnetul de munca.

Eliberarea adeverintelor se face contra cost, potrivit Ordinului MMFPSPV nr. 1681/2013 privond aprobarea Normativului cu tarifele pentru plata prestarilor de servicii efectuate in domeniile de activitate ale Inspectiei Muncii publicat in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 491, din 5 august 2013.
......
Art. 3. - In functie de categoria de servicii prestate, tarifele care se percep de la persoanele fizice, juridice, persoanele fizice autorizate si de la alte entitati constituite in conditiile legii sunt urmatoarele:
a) Eliberarea de certificate/adeverinte/duplicate de adeverinte in baza documentelor existente in arhivele inspectoratelor teritoriale de munca, la cererea persoanelor fizice, juridice sau a oricaror entitati care au dreptul legal de a solicita si de a obtine aceste informatii, conform Legii Arhivelor Nationale nr. 16/1996, cu modificarile si completarile ulterioare, si Ordonantei Guvernului nr. 33/2002 privind reglementarea eliberarii certificatelor si adeverintelor de catre autoritatile publice centrale si locale, aprobata cu modificari prin Legea nr. 223/2002
Tarif: 50 lei/document

2. Daca a lucrat pana in 1990 sau dupa in sectorul bugetar, atunci va trebui sa se adreseze Directiilor Judetene ale Arhivei Nationale in raza carora fostii angajatori au avut sediul.
Va multumesc pentru raspunsurile oferite!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

De unde imi adun vechime de munca mirela 20 mirela 20 Sotul are nevoie pt pensia pe caz de boala de C.M. El nu are c.m si nu mai contracte de munca, insa unele unele din ele nu mai le gaseste. De unde le poate ... (vezi toată discuția)
Ordinul mmfpspv nr. 1681/2013 Cornel  Vasile Cornel Vasile Ordinul MMFPSPV nr. 1681/2013 privond aprobarea Normativului cu tarifele pentru plata prestarilor de servicii efectuate in domeniile de activitate ale ... (vezi toată discuția)
Carte de munca pierduta-pasii de urmat blue650 blue650 Buna ziua, Am pierdut cartea de munca (eu sau unul dintre angajatori, nu am reusit sa imi dau seama...pur si simplu a disparut); pentru depunerea dosarului de ... (vezi toată discuția)