avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisie complicata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisie complicata

Buna ziua. Sunt angajata la firma la care lucrez de 5 ani. Acum cateva luni mama mea a fost descoperita cu cancer si a trebuit sa imi iau multe zile libere pentru a o ingriji in spital asa ca am terminat zilele de concediu de odihna de anul acesta si mai am 6 zile trecute cu recuperare sau concediul de anul viitor. Problema e ca am gasit un job in afara care m-ar ajuta sa suport financiar tratamentul mamei. Trebuie sa plec in octombrie la inceput mai exact pe 3. Preavizul este de 20 de zile dar eu as vrea sa plec fara preaviz. Pot sa plec cu demisie la zi in cazul in care practic nu am terminat anul 2013 si zilele de CO s-auterminat deja? Si cu zilele acelea de recuperare cum pot proceda? puteti sa imi dati un sfat va rog? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:58, 10 Septembrie 2013
Conf art 81 alin 8 CM salariatul poate demisiona fără preaviz dacă angajatorul nu îşi îndeplineşte obligaţiile asumate prin contractul individual de muncă. De asemenea, in cazul demisiei, conf art 81 alin 7 CM, contractul individual de muncă încetează la data expirării termenului de preaviz sau la data renunţării totale ori parţiale de către angajator la termenul respectiv.

Asadar in cazul dvs, pt a pleca din firma la data dorita, prin demisie, trebuie ca angajatorul sa renunte la termenul de preaviz, pt a va inceta CIM la acea data, sau ca angajatorul sa nu isi fi respectat obligatiile asumate prin CIM. Acestea sunt cazurile de demisie, fara respectarea unui preaviz integral.
In caz contrar va trebui sa respectati preavizul prevazut in CIM, altfel riscati o sanctiune disciplinara.
In ce priveste zilele de recuperare, aici va trebui sa discutati cu angajatorul intrucat ati beneficiat si de zile CO in avans pe 2013 si vor trebui compensate zilele respective. Daca demisionati nu mai beneficiati de CO integral pe 2013.
Puteti solicita incetarea c.i.m. cu acordul partilor, situatie in care nu se acorda preaviz.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preaviz incetare cim cu acordul partilor? i0n i0n Buna seara. Am o situatie mai delicata in familie. Un angajat al unei societati a fost pus in fata faptului implinit: pe x.06.2013 trebuie sa plece de la locul ... (vezi toată discuția)
Demisie de la locul de munca Lgabriel Lgabriel Buna ziua. Sunt angajat ca lucrator comercial in cadrul unei societati ocupand functia de lucrator comercial din data de 06.12.2013, in acest sens fiind ... (vezi toată discuția)
Preaviz mariabyby mariabyby Am facut cerere de intrerupere a contractului de munca pe 2 august. Am primit drept raspuns un preaviz de 20 zile lucratoare. Vreau sa stiu in cazul in care ... (vezi toată discuția)