Buna ziua. Sunt absolventa a Liceului Pedagogic cu o vechime in invatamant de 20 de ani si in prezent incadrata ca invatatoare. In iulie 2013 am absolvit Facultatea de drept si as dori sa stiu cum voi fi incadrata din 1 septembrie 2013, ca institutor sau ca profesor pentru invatamantul scolar? Va pun aceasta intrebare pentru ca am primit raspunsuri contradictorii. Multumesc.
La scoala m-au incadrat pe functia de institutor 1 cu studii superioare, de la 1 septembrie 2013. Ce ar trebui sa fac pentru a solicita incadrarea pe functia de profesor pentru invatamantul primar? Multumesc.
Am depus o cerere de reincadrare la secretariatul scolii, adresata conducerii acestei scoli, in data de 30 septembrie 2013. In cat timp ar trebui sa-mi raspunda in scris? Parca 30 de zile. Si dupa aceea ce fac? Ma adresez instectoratului judetean cu aceeasi cerere? Daca doreste cineva sa ma indrume in acest sens. Multumesc
Sunt obligati sa va raspunda in termen de 30 de zile , cu posibilitatea prelungirii acestui termen cu inca 15 zile, conform OG nr.27/2002.
Potrivit Legii nr.554/2004:
Art. 1. - (1) Orice persoană care se consideră vătămată într-un drept al său ori într-un interes legitim, de către o autoritate publică, printr-un act administrativ sau prin nesoluţionarea în termenul legal a unei cereri, se poate adresa instanţei de contencios administrativ competente, pentru anularea actului, recunoaşterea dreptului pretins sau a interesului legitim şi repararea pagubei ce i-a fost cauzată. Interesul legitim poate fi atât privat, cât şi public.
....
Art. 11. - (1) Cererile prin care se solicită anularea unui act administrativ individual, a unui contract administrativ, recunoaşterea dreptului pretins şi repararea pagubei cauzate se pot introduce în termen de 6 luni de la:
a) data comunicării răspunsului la plângerea prealabilă;
b) data comunicării refuzului nejustificat de soluţionare a cererii;
c) data expirării termenului de soluţionare a plângerii prealabile, respectiv data expirării termenului legal de soluţionare a cererii; d) data expirării termenului prevăzut la art. 2 alin. (1) lit. h), calculat de la comunicarea actului administrativ emis în soluţionarea favorabilă a cererii sau, după caz, a plângerii prealabile;
e) data încheierii procesului-verbal de finalizare a procedurii concilierii, în cazul contractelor administrative.
...