avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 156 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Ce date se iau in calcul pe lista de plata a ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Ce date se iau in calcul pe lista de plata a intretinerii?

Lista de plata a lunii iulie se afiseaza pe 25.08,iar scadenta e la14.09.
1.Pana la ce data se iau in calcul incasarile,atunci cand se calculeaza lista lui iulie,pana la data afisarii(25.08),sau o data anterioara?E reglementat de lege acest lucru sau de AGA?
2.Penalitatile de pe lista la ce data sunt calculate,data afisarii(25.08),sau poate fi si o data anterioara?
Cel mai recent răspuns: carmenbn , utilizator 21:55, 16 Septembrie 2013
carmenbn a scris:
Si da,contabila face ce doreste ea...
.....
Eu am trecut in centralizator o coloana "Data de la care se calculeaza penalitati",in care am adunat 30 zile de la data scadenta(adica 50 de la afisare).

Am inteles acum.
Contabila face ce vrea ea dar si dumneavoastra faceti ce vreti dumneavoastra. Asta ar merge daca ati lucra in asociatii diferite. Dar lucrand in aceeasi asociatie, atat contabila cat si dumneavoastra trebuie sa respectati niste reguli, regulamente...
Puneti-va de comun acord in comitet si stabiliti sistemul propriu de penalizari, un regulament de lucru, un mod de lucru s.a.m.d.

Ma scuzati,d-le Adriantot,dar nu inteleg ce vreti sa spuneti(si eu fac ce vreau).Eu doar am facut un centralizator in care am tinut cont de datele pe care si dumneavoastra le-ati mentionat.Am adaugat doar o coloana "Data de la care se calculeaza penalitati",tocmai pt.ca instanta si restantierul sa vada ca i-am respectat cele 30 zile de gratie.Ce nu e bine,coloana in sine,sau faptul ca i-am pasuit 30 de zile?Mentionez ca forma acestui tabel,conform avocatului asociatiei(care mi l-a solicitat) este la latitudinea mea(evident,respectand legile si hotararile comitetului),astfel incat instanta sa aiba toate datele care sa-i arate clar care e valoarea si vechimea debitului,precum si penalitatile aferente.
Eu nu sunt angajata asociatiei,am fost solicitata sa fac un centralizator de catre d-na avocat care s-a trezit ca are procese pe rol(initiate de vechiul avocat),cu restante de 10,20,30.000 lei si un contabil(prieten cu cenzorul) care refuza sa faca tabele si sa verifice ce a facut fostul contabil si care n-are timp sa se implice prea mult in problemele asociatiei(mai ales ca trebuiau luate la mana toate listele si chitantele incepand cu 2009).Mi-a fost greu sa refuz sa-i ajut,dar nici nu pot sa fac eu "ordine" in asociatie,pt.ca nu e treaba mea.
Deci,ce gresesc?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penalitati intirziere ainginer ainginer buna ziua poate sa-mi spuna si mie cineva cum se face calculul penalitatilor de intirziere la plata cotelor de intretinere Cu multumiri (vezi toată discuția)
Modalitate calcul penalizari narciisa narciisa Buna seara, Am o nelamurire referitoare la modalitatea de calcul a penalizarilor si pentru asta va expun un exemplu. Locatarul X plateste in 30.06 suma de ... (vezi toată discuția)
Penalitati calculate anticipat la asociatia de proprietari marilyn31 marilyn31 ce lege fiscala permite asociatiilor de proprietari sa impute la plata pe lista de chetuieli afrente unei luni, penalitati de intarizere afrente lunii imediat ... (vezi toată discuția)