avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Ies din sistemul TVA la incasare si trec la cel ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Ies din sistemul TVA la incasare si trec la cel normal(TVA la facturare)

Buna,
Ajutati-ma cu...:
Ies din sistemul TVA la incasare si trec la cel normal(TVA la facturare). Cum transform soldul lui 44286 in 4426?
Te rog mult.........................
Cel mai recent răspuns: Marian Trutan , Contabil 12:00, 16 Septembrie 2013
Consider ca aceasta transformare nu este posibila. Potrivit art.145 din Codul fiscal si a Normelor de aplicare ale acestui articol, TVA se deduce,in astfel de situatii,ca de altfel si in altele,numai odata cu plata facturilor privind achizitiile de bunuri sau servicii. Astfel se va inregistra 4426=442806 la data platii facturilor primite,indiferent daca firma iese din sistemul "TVA la incasare". Eu cred ca aveti timpul necesar efectuarii platilor,mai ales ca trebuie sa aplicati sistemul "TVA la incasare",pana la sfarsitul perioadei fiscale urmatoare celei in care plafoinul a fost depasit [art.134^2 alin.(4) Cod fiscal].

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu mai vreau tva la incasare damariss damariss doresc sa ies din sistemul tva la incasare, ce document depun la fisc? multumesc pentru raspuns. (vezi toată discuția)
Iesire tva la incasare ContSters172175 ContSters172175 Buna ziua. Ce trebuie facut pentru o firma care a depasit plafonul de 2250.000 in luna ianuarie 2013 si are tva la incasare sa devina cu tva la facturare? Te ... (vezi toată discuția)
Tva la incasare persoane afiliate tincuta30 tincuta30 Care este regimul deducerii pentru beneficiarul unor prestari servicii primite de la o parte afiliata, in urmatoarele conditii: Furnizorul, parte afiliata, ... (vezi toată discuția)