avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 814 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Nu mai vreau TVA la incasare
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Nu mai vreau TVA la incasare

doresc sa ies din sistemul tva la incasare, ce document depun la fisc?
multumesc pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: ContSters307306 , utilizator 22:58, 4 Decembrie 2013
nu puteti iesi daca nu indepliniti conditiile.
si daca le indeplinesc cum ies? oare imi raspunde cineva :(
:O
IESIREA DIN SISTEMUL TVA LA INCASARE



Persoana impozabila care aplica sistemul TVA la incasare si care, in cursul anului 2013, va depasi plafonul de 2.250.000 lei are urmatoarele obligatii:

sa depuna la organul fiscal, pana la data de 25 inclusiv a lunii urmatoare perioadei fiscale (luna/trimestru) in care a depasit plafonul, o notificare (formular 097) din care sa rezulte cifra de afaceri realizata, in vederea schimbarii sistemului aplicat;
[art. 156³ alin. (12) Cod fiscal]

sa aplice sistemul TVA la incasare pana la sfarsitul perioadei fiscale (luna/trimestru) urmatoare celei in care plafonul a fost depasit.
[art. 134² alin. (4) Cod fiscal]

In situatia in care persoana impozabila care depaseste plafonul nu depune notificarea, va fi radiata automatdin Registrul persoanelor impozabile care aplica sistemul TVA la incasare, incepand cu data inscrisa in decizia de radiere din registru.

Pentru livrarile de bunuri/prestarile de servicii efectuate de persoana impozabila in perioada cuprinsa intre data la care persoana impozabila avea obligatia de a nu mai aplica sistemul TVA la incasare si data radierii automate de catre organul fiscal, se aplica regulile generale privind exigibilitatea taxei, prevazute la art. 134² alin. (1) si (2), iar dreptul de deducere a TVA aferente achizitiilor efectuate de persoana impozabila in perioada respectiva este amanat pana in momentul in care taxa aferenta bunurilor si serviciilor care i-au fost livrate/prestate a fost platita furnizorului/prestatorului, in conformitate cu prevederile art. 145 alin. (1²).
:D
multumesc.
Ma intreb de ce nu este optionala aceasta "facilitate" ?
deoarece nu toate firmele vor sa aplice acest sistem :-/
Se vorbea sa fie optionala de la 1 ianuarie, dar inca nu s-a aprobat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Greseala facturare tva la incasare WinstonSmith WinstonSmith Buna ziua, O societate activeaza din noiembrie 2013, a avut activitate comerciala (vanzare de echipamente industriale), a tinut contabilitatea normal si a ... (vezi toată discuția)
Declaratie pentru iesire din tva la incasare francesk77 francesk77 stie cineva, cu ce data se completeaza formularul 097 pentru iesirea din tva la incasare-optional, incepand cu data de 01 ianuarie 2014 sau 01 februarie ... (vezi toată discuția)
Conditii tva la incasare 1-2 1-2 De la 01.01.2013 sunt persoana impozabila care aplica tva la incasare cu perioada fiscala luna.Daca de exemplu in luna aprilie depasesc plafonul de 2.250.000 ... (vezi toată discuția)