avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 223 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... SCOATERE PERSOANA DE LA COASIGURAT
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

SCOATERE PERSOANA DE LA COASIGURAT

buna ziua,

exista vreun document tipizat pentru scoaterea coasiguratului sau doar trebuie anuntat la locul de munca?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:29, 9 August 2017
1. Daca persoana coasigurata nu are venituri, in continuare, nu vad de ce sa nu mai fie coasigurata la sanatate.

2. Daca a inceput sa obtina venituri (salarii) atunci va fi asigurata prin efectul legii, prin retinerea contributiei la sanatate din salariu si in acest caz coasigurarea inceteaza de la sine.

intrebarea era daca trebuie un formular anume sau pur si simplu trebuie doar anuntat la firma sa fie scoasa persoana de la coasigurat
Credeam ca ati inteles din raspunsul meu ca nu exista nici un formular anume si nici nu trebuie sa anuntati firma pentru a scoate persoana de la coasigurati.
Buna ziua, am si eu o intrebare: daca inceteaza contractul indiv. de munca al salariatului, inceteaza automat si calitatea de coasigurat a persoanei care se afla in intretinerea lui ? sau exista o procedura de a scoate din evidenta ?
Multumesc anticipat .
Ultima modificare: Marți, 28 Martie 2017
idgam, utilizator
Daca inceteaza raportul de munca al persoanei asigurate, atunci inceteaza si calitate de asigurat al acesteia. In aceasta situatie inceteaza si calitatea de coasigurat .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot deveni coasigurat Corina271 Corina271 Buna ziua! De curand sotul meu s-a angajat si vreau sa devin coasigurat pentru ca sunt insarcinata si trebuie sa fiu coasigurata pentru a face niste ... (vezi toată discuția)
Asigurare in sistemul public de sanatate camellia_camy camellia_camy As dori sa va rog daca se poate sa-mi raspunde-ti la urmatoarea intrebare: In cazul in care sotia este incadrata cu carte de munca si plateste asigurarile la ... (vezi toată discuția)
Coasigurare kis_ioana kis_ioana pot fi coasigurat dupa mama mea? (vezi toată discuția)