Buna ziua,
Ieri dupa-amiaza mama mea a fost implicata pasiv intr-un accident auto. Unei masini care se deplasa cu viteza i-a explodat un pneu si s-a ciocnit cu alta masina care efectua o parcare. Masina care parca a ricosat, lovind-o pe mama mea care se afla in afara carosabilului, cazand la pamant. Din cauza adrenalinei n-a simtit mare durere pe moment si s-a ridicat in picioare, atunci mama unuia dintre soferi a intrebat-o daca se simte bine si i-a dat 100 de lei bani pentru taxi si a rugat-o "sa ramana intre noi, iar daca mai aveti nevoie de medicamente platim noi totul". In taxi a fost sfatuita sa mearga la spital si s-a conformat. La spital au intrebat-o ce s-a intamplat, a povestit, iar medicii au chemat Politia Rutiera. Politia i-a luat o declaratie.
Problema:
Cei doi soferi si restul ocupantilor celor doua masini declara ca "mama mea s-a speriat, s-a impiedicat de o piatra si a cazut". Probabil au convenit intre ei sa declare acelasi lucru, pentru a nu se incadra la "accident cu victime".
Politia a revenit la spital in cursul serii si i-a mai luat mamei inca o declaratie, care a fost identica cu prima.
Deoarece declaratiile sunt contradictorii, Politia a stabilit sa ne intalnim astazi cu totii la ora 14 la locul faptei pentru reconstituire. Eu o voi insoti. Cum ne putem apara? Nu dorim plata daunelor, desi putem solicita, dar nici nu dorim ca ancheta sa fie nedreapta. Observ ca intentia soferilor este de a scapa de mama mea, ca sa fie un accident doar cu daune materiale (alta incadrare juridica), ceea ce nu mi se pare acceptabil.
Momentan sunt la serviciu si le-am trimis pe mama si sora mai mare la IML pentru a obtine un certificat medico-legal.
Vom incerca sa gasim niste martori neutri.
Deci, cum ne putem apara in prima faza, inainte de a apela la un avocat, daca situatia o cere?
Va multumesc,
George.
PS: La aceasta ora, desi nu are nimic rupt, mama are dureri in tot corpul, iar in urmatoarele 48 de ore prevad si aparitia echimozelor.