avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Adeverinta vechime pentru intreprindere individuala
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Adeverinta vechime pentru intreprindere individuala

Buna ziua,
Am infiintat in 28.01.2011 o I.I. avand ca obiect de activitate proiectarea inginereasca in constructii (domeniul meu de licenta - inginer constructor). De atunci platesc toate contributiile de asigurari sociale la zi. Deoarece am venitul net anual sub 35% din castigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurarilor sociale de stat, nu platesc CASS.

Intrebare: Va rog sa imi spuneti de unde pot lua o adeverinta care sa ateste vechimea in specialitatea studiilor incepand cu data autorizarii? Mi-o scriu singur? Am nevoie pentru autorizarea unor noi competente.
Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 17:56, 17 Septembrie 2013
Vechimea in munca rezulta din existenta unui raport de munca, sau a unui raport de serviciu (in cazul funct publici sau funct cu regim special). adica trebuie sa aveti un CIM.
In cazul profesiilor liberale, de obicei prin statutele acestor profesii sunt reglementate modalitatile de dovedire a vechimii in specialitate.
Ar trebui sa solicitati informatii de la cei care va solicita acest lucru, intrucat, de obicei, in metodologiile de concurs, sau de acordare a unor autorizatii sunt prevederi in acest sens.
Depinde unde aveti nevoie.
Prin efectul legii nu am cum sa am CIM intre mine si I.I, evident. Raport de serviciu nu am. Sunt autorizat conform Registrului Comertului si ANAF pt CAEN specific pregatirii mele. Eu desfasor aceasta activitate conform licentei de inginer cu care m-am autorizat.
Vreau sa ma autorizez pentru a fi expert tehnic. Ca atare perioada in care am desfasurat activitate pt PFA imi este vitala pentru a avea 5 ani in domeniu.
Cei de la MDRT nu mi-au raspuns oficial.
Dupa cum am mentionat mai sus, doar un CIM da vechime in munca.
Daca cei de la MDRT nu va raspund si nici nu cunoasteti metodologia respectiva (din pacate nici eu nu o cunosc), va sfatuiesc sa depuneti copii dupa documentele de inregistrare la ONRC si dupa D200 de exemplu, din care sa rezulte ca ati avut activitate un anumit nr. de ani (ati realizat venituri).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vechime în specialitatea studiilor galgo galgo Dacă în acceaşi perioada au existat 2 contracte individuale de munca, respectiv una în perioada august 2013-iunie 2016 ( 2 ani şi 11 luni - funcţia de ... (vezi toată discuția)
Vechimea in munca pentru perioada angajarii cu jumatate de norma ilius olariu mircea ilius olariu mircea Va rog sa ma lamuriti asupra unui aspect al activitatii mele din ultimii ani. Am fost pensionat de boala in urma unei operatii de hernie de disc cu pareza, in ... (vezi toată discuția)
Inspector resurse umane autorizat ca pfa iuliana7526 iuliana7526 Poate inspectorul de resurse umane desfasura activitate economica in mod independent pe domeniul relatii de munca si organizare. Daca da, cu ce CAEN si ce ... (vezi toată discuția)