avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1804 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţia la modă Sunt decis sa lupt impotriva evaziunii legat de ...
Discuție deschisă în Discuţia la modă

Sunt decis sa lupt impotriva evaziunii legat de salariul trecut pe cartea de munca

BUNA tuturor. DA , am luat aceasta decizie deoarece am fost sa fac o refinantare si m-am lovit de aceasta problema cu salariul pe cartea de munca si al meau si al sotiei. Problema e ca pe cartile de munca se trece salariul minim pe economie si luam in mina mai mult . Initial ne bucuram ca avem un salariu dar, de multe ori e in defavoarea noastra dovada ca daca aveam trecut salariu corect puteam sa fac o refinantare.M-am decis ca trebuie sa fac ceva , cu totii trebuie sa facem ceva sa nu mai fim bataia de joc a angajatoruli.Ma intreb oare guvernantii asta nu stiu de acest fenomen, nu stiu ce evaziune exzista in acest domeniu,eu cred ca DA dar nu fac nimic pentru ca si ei au firme si procedeaza la fel.Voi trimite petitii peste tot la toate institutiile statului am nevoie de citeva adrese de email de la politicieni cunoscuti.Ma gindesc ca putem crea o organizatie a abuzurilor la locu de munca. CE ziceti mergeti ?
Cel mai recent răspuns: androidu , utilizator 20:20, 30 Septembrie 2013
Ar trebuii ca statu sa schimbe legea salarizarii sa vina cu ordonanta de urgenta sa spuna ,cine nu pune pe cartile de munca salariul corect incasat de angajat primeste amenda de 50 mii ron. De asemenea angajatii cara aduc dovezi ca patronii lor insala statu primesc bonus 500 ron.Sa vedeti atunci! La cine nu le convine sa plece de unde au venit, ma refer la firme.Statu sa scada impozitele si taxele sa permita angajatoruli sa poata plati. SE poat daca se vrea.
Da, corect si in secunda 2 in loc de 10 angajati la o firma vor fi numai 2 sau niciunul... Si numarul de firme se va reduce cu 60%, va creste somajul... si da vom manca din gunoaie... intr-adevar o idee foarte buna sa fie implementata. In loc sa cereti ca statul sa scada nivelul de fiscalitate, dvs. cereti alte amenzi. Ilar chiar...
Denuntati-l pe patronul sotiei dvs. sa vedem cat va mai sta angajata la acea firma.
nesimtiti sunt patronii aia care dau acelasi pret (salariu minim) pe toata lumea... si pe necalificati, si pe cei cu studii medii, si pe cei cu studii superioare... si pe "cartea de munca", si "in mana", ca sa nu se mai incurce.

si sunt o gramada de astfel de ... "patroni" (nesimtiti). de fapt, speculanti ordinari, in ziua de azi, ai fortei de munca inalt calificata.

nota:
buna (sau, macar, era ceva) era ierarhizarea aia, obligatorie, prin coeficienti.

mai au sa se faca presiuni sa se scoata salariul minim din lege (si asa, o mizerie in romania) si-o sa vedem salarii de 150-200 lei/luna la toata lumea.

Ultima modificare: Duminică, 29 Septembrie 2013
ContSters257414, utilizator
Noi nu trebuie sa mai fim sclavii nimanui si cit de curind vom face o schimbare in tara ast noi toti ,cetateni acestei tari ne-am saturat de statul acesta hot si de ordinele FMI ului si stati linistit ca nu mi e frica o sa denunt si firma unde lucrez eu si indemn pe toti fara sa-si dea numele si dati faxuri de la alte institutii prin prieteni confidential catre Ministerul Munciisi Garda Financiara apoi dati telefon si cereti numarul de inregistrare fara sa va dati datele . Aceste numere le trimite ti la ANAF sa verifice daca nu se rezolva nimic. Va tin la curent cu sesizarile mele.

Ultima modificare: Luni, 30 Septembrie 2013
Ares-3, moderator
o adaugare:

salarii sub minimul pe economie se practica la greu de "patronu'" roman cu o alta escrocherie (de patron):

contracte de munca de 4, sau 2 ore/zi, cu salariu aferent (minimul legal pe economie) "in mana" de 300, sau 150 lei/luna... si staaaaaaa bietu' "salariat" (roman) toata ziua, plus sambetele si duminicile, la dispozitia "patronului"... pt aia, 300 sau 150 lei/luna...

Ultima modificare: Duminică, 29 Septembrie 2013
ContSters257414, utilizator

Alte discuții în legătură

Bani returnati catre firma lorette2013 lorette2013 Buna ziua, m-am angajat la o firma acum cateva luni, eu platesc o pensie alimentara! Pe cartea de munca am salariul minim pe economie! Primeam salariul in mana ... (vezi toată discuția)
Calculare salariu Alex_Hre Alex_Hre Buna ziua, as dori sa aflu exact ce suma trebuie sa cheltuiasca in total angajatorul pentru a oferi un salariu net (carte de munca) de 4300 lei. Altfel spus, ... (vezi toată discuția)
Cat platesc pentru 2 angajati. beghean beghean Buna,am 2 angajati cu salariul minim de 1050 ron. Cat platesc la stat eu ca patron pentru angajati mei in fiecare luna. (vezi toată discuția)