avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 374 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Cum pot afla date despre tata?
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Cum pot afla date despre tata?

Vreau sa stiu si eu cum pot afla date despre tatal meu de unde este,daca a mai avut copii,daca mai traieste...
Exista vreo modalitate oficiala prin care pot afla aceste informatii?
Mentionez ca nu stiu despre el decat numele si anul nasterii care apar pe certificatul meu de nastere ...la primaria unde s-a inregistrat nasterea nu exista mai multe informatii legate de tata decat cele pe care le stiu respectiv numele si varsta cand eu m-am nascut.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Am fost la notar si a cerut extras de uz oficial de nastere pentru mama si acolo nu apare nicio informatie legata de casatoria cu tata.
Apar doar ultima casatorie,ultimul divort,insa nu apare prima casatorie,cea cu tata.(mama a fost casatorita de 2/3 ori).
Credeti ca daca nu apare acolo este posibil sa nu fi fost casatorita si sa se fi facut o gresala in registru de nastere al meu?
Sau sa fi omis ofiterul de stare civila sa treaca prima casatorie?(mi-e greu sa cred asta tinand cont a mentionat tot de cand s-a nascut inclusiv adoptia mamei).
Daca aveam informatiile elementare(data-stiu decat anul 1928 si locul nasterii) despre tatal meu puteam cere de la locul lui de nastere un extras si aflam de acolo daca este o eroare sau nu.
Inca o intrebare:
Pot cere eu aceste informatii(data si locul nasterii tatalui meu) la evidenta populatiei sau doar notarul o poate face?
Daca merg si cer aceste date la evidenta populatiei fara a mentiona ca tatal a murit ce sanse am?
Multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 27 Septembrie 2013
maria dinca, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util

Apar doar ultima casatorie,ultimul divort,insa nu apare prima casatorie,cea cu tata.

Eu nu cred ca parintii dvs. au fost casatoriti. Nu puteau fi omise de la inregistrare atat casatoria cat si divortul de tata.

Poate o sansa ar fi ca de la locul inregistrarii nasterii dvs. sa aflati domiciliul pe care il avea atunci cand v-a declarat - sau CNP-ul, daca avea atribuit unul. In registrul de stare civila trebuie sa fie inregistrat mai mult decat numele si renumele. Incercati sa explicati situatia sefului seviciului sau primarului; nu pot sa apreciez ce sanse aveti insa tinand cont ca e decedat poate veti fi ajutata.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Revin cu inca o intrebare:
Ce este de facut in cazul in care se descopera ca cei doi nu au fost casatoriti niciodata.
Cum se poate corecta gresala de pe certificatul de nastere?
Cine poate cere rectificarea numelui?
Multumesc.
Care greseala? Exemplificati sau fiti mai concreta va rog ca m-am pierdut pe drum :)
Deci inteleg ca dvs. sunteti trecuta pe numele tatalui, iar pe certificatul dvs. sunt trecute toate numele la fel? Numai ca ulterior presupuneti ca parintii dvs. au divortat sau va temeti ca acestia nu au fost casatoriti niciodata iar dvs. credeti ca daca se descopera acest lucru ar trebui sa va rectificati actul dvs. de nastere in sentul ca la rubricaca numelui dvs. dvs. si al mamei dvs. sa aveti un alt nume? Pe vremuri femeile se casatoreau cam pe la 16 ani. Incercati sa cautati casatoria parintilor dvs. din moment ce aceasta nu figureaza nici pe actul de nastere al mamei dvs. si nici pe cel al tatalui. Din moment ce sunteti pe numele tatalui atat dvs. cat si mama dvs. pentru ce sunteti interesata sa dezgropati mortii? Rectificarea actului dvs. de nastere se face la solicitarea dvs. sau chiar din oficiu daca ofiterul de stare civila depisteaza greseala.

Alte discuții în legătură

Probleme succesiune maria dinca maria dinca Buna ziua. Sa va relatez pe scurt situatia pentru a intelege mai bine problema care o avem. Suntem 4 frati(toti de aceeasi mama,2 cu tati diferiti si 2 cu ... (vezi toată discuția)
Paternitate- tagada timis2014 timis2014 Buna seara. Daca 2 persoane au decis sa divorteze administrativ ( la primarie sau la notar), dar sotia e insarcinata care este procedura cea mai simpla pt ... (vezi toată discuția)
Proces succesiune maria dinca maria dinca Buna ziua. Sa detaliez situatia pe care o am: Tata impreuna cu mama au avut 2 copii iar mama inca 2 copii din relatiile anterioare. Dupa decesul tatalui ... (vezi toată discuția)