avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Cum pot afla date despre tata?
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Cum pot afla date despre tata?

Vreau sa stiu si eu cum pot afla date despre tatal meu de unde este,daca a mai avut copii,daca mai traieste...
Exista vreo modalitate oficiala prin care pot afla aceste informatii?
Mentionez ca nu stiu despre el decat numele si anul nasterii care apar pe certificatul meu de nastere ...la primaria unde s-a inregistrat nasterea nu exista mai multe informatii legate de tata decat cele pe care le stiu respectiv numele si varsta cand eu m-am nascut.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Gresala este ca pe certificatul de nastere al meu mama apare cu numele tatalui desi ei nu au fost casatoriti niciodata.
Mentionez ca in registrul unde a fost trecuta nasterea mea(am vazut cu ochii mei)la randul cu numele mamei nu este trecut nimic,iar apoi urmeaza randul cu prenumele unde este trecut.
De aici ofiterul de stare civila a dedus ca ei ar fi fost casatoriti si a trecut gresit numele mamei pe certificatul de nastere.
Este important sa se faca corectarea pentru a se face legatura de nume al mamei de pe certificatul meu de nastere cu numele de pe cerificatele de nastere ale fratilor mei din casatoriile ulterioare ale mamei(sa se demonstreze ca este aceeasi mama) pentru a putea dezbate succesiune dupa mama.
Ultima modificare: Duminică, 29 Septembrie 2013
maria dinca, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din ce spuneti
De aici ofiterul de stare civila a dedus ca ei ar fi fost casatoriti si a trecut gresit numele mamei pe certificatul de nastere.
pare sa fie o eroare materiala care se poate rectifica asa cum a scris Justitiarul, din oficiu sau la cererea dvs.
Aveti aici detalii si model de cerere:
[ link extern ]

Cererea o puteti depune la Starea Civila de la locul nasterii sau de la locul de domiciliu, daca nu coincid. De preferat pentru a scurta timpul de rezolvare ar fi sa o depuneti la locul dvs. de nastere. Se cere anexarea de dovezi, cred ca va ajuta extrasul de stare civila de la locul nasterii mamei. Sper ca aceasta sa fie o solutie; daca nu, trimiteti un e-mail la depabd@mai.gov.ro insa descrieti situatia cat mai clar nu cum ati inceput in acest topic. Atasati la e-mail scan dupa certificatul dvs. de nastere si dupa extras.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ar mai fi o varianta si anume sa cer de la locul nasterii sa se verifice pe certificatul constatator al nasterii mele numele parintilor.(acolo apar numele parintilor,daca au fost casatoriti date despre certif de casatorie,adresa de atunci,alti copii,etc.)
Credeti ca il mai au in arhiva dupa 63 de ani?
Ce sanse de reusita am daca merg pe varianta aceasta?
Am trimis si mail la adresa indicata de dvs si astept raspunsul lor.
Va multumesc mult pentru sprijinul acordat.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sper ca la e-mail sa primiti un raspuns care sa va ajute. Problema dvs. este prea complicata pentru a gasi rezolvare pe forum.

In legatura cu cererea despre care ati scris: nu certificatul constatator al nasterii contine acele date ci registrul de stare civila. Faceti cererea si solicitati in ea si indrumare unde sa va adresati daca nu va pot ajuta. Nu cred ca mai au acel registru in arhiva lor si nici documentele care au stat la baza inregistrarii dvs. (termenul de pastrare al acestora din urma este acum de 50 de ani).

Poate ar fi bine sa asteptati raspunsul la e-mail si abia apoi sa mergeti mai departe.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
D.le sau d.na ce sunteti, mergeti la starea civila din localitatea unde aveti domiciliul si cereti ca ofiterul starii civile sa poarte o conversatie la telefon cu ofiterul starii civile de la locul dvs.de nastere, sigur se pun de comun acord si poate scapati ieftin in sensul ca depuneti certificatul si solicitati altul nou, daca in registru nu figureaza numele mamei(desi ma indoiesc de acest lucru intrucat mama e mai principala decat tatal). Incercati. Daca va arde, mergeti personal pana acolo. Si la ce v-a trebuit atata timp ca sa vedeti ce nume au parintii dvs in certificatul de nastere? Succesiunea bat-o vina...

Alte discuții în legătură

Probleme succesiune maria dinca maria dinca Buna ziua. Sa va relatez pe scurt situatia pentru a intelege mai bine problema care o avem. Suntem 4 frati(toti de aceeasi mama,2 cu tati diferiti si 2 cu ... (vezi toată discuția)
Paternitate- tagada timis2014 timis2014 Buna seara. Daca 2 persoane au decis sa divorteze administrativ ( la primarie sau la notar), dar sotia e insarcinata care este procedura cea mai simpla pt ... (vezi toată discuția)
Proces succesiune maria dinca maria dinca Buna ziua. Sa detaliez situatia pe care o am: Tata impreuna cu mama au avut 2 copii iar mama inca 2 copii din relatiile anterioare. Dupa decesul tatalui ... (vezi toată discuția)