Marius_G a scris:
Inca nu sint lamurit, de aceea voi exagera putin exemplul de calcul:
Sa zicem ca in decembrie-februarie am salariu de 500 RON (banui ca e vorba de brut). Sa zicem ca in martie mi se dubleaza salariul, ajunge la 1000 RON. Eu imi iau o zi de concediu de odihna in martie.
Conform alineatului 1 din articolul 145 al Codului Muncii, eu inteleg ca ziua aceea de concediu de odihna se va plati conform salariului din martie ("nu poate fi mai mica decit....").
Totusi, la locul de munca mi s-a calculat ca media pe cele 3 luni anterioare, respectiv 500 RON/luna. Ca si cum s-a luat in calcul doar alineatul 2, din motive neclare mie.
Am dreptate sau nu? Multumesc.
1. Concediu de odihna se calculeaza la media salariilor pe ultimile 3 luni, indiferent din ce este compus.
2. Cititi cu atentie CCM unic la nivel national, nu trebuie sa fie mai mic decat salariul castigat in luna pentru care se face calculul.
3. Nu este corect si nici legal ce a facut angajatorul dvs.
Buna seara! Va rog ga ma ajutati in calcularea indemnizatiei de concediu de odihna pe 11 zile de concediu in luna februarie 20xx - 21 zile lucratoare, salariul de incadrare fiind de 2141 lei, spor vechime 25 %, spor munci grele 15 %, spor conditii periculoase 15 % (aproximativ 122 ore pe luna), Salariul realizat in ultimele 3 lunii este - luna noiembrie venit brut realizat 3695 lei pe 21 zile lucratoare (2598 venit net), luna decembrie venit brut realizat 3750 lei pe 22 zile lucratoare (2636 venit net), luna ianuarie venit brut realizat 2973 lei pe 22 zile lucratoare (2091 venit net).
Ce se ia in calcul venitul net s-au venitul brut?
Dupa exemplele enumerate de la inceputul "postului" nu prea inteleg modul de calcul.
Dupa calculul "expertilor contabili" rezulta pentru o zi de concediu de odihna o indemnizatie de aproximativ 145,xx lei. Cum s-a ajuns la acest rezultat - daca este corect.
Inca un amanunt - persoanele in cauza sunt bugetare, daca mai conteaza si aceasta.
Va multumesc!!
~ final discuție ~