avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general mentionare pe chitante J si RO client
Discuție deschisă în Contabilitate în general

mentionare pe chitante J si RO client

Buna ziua!

Astazi am platit o factura si furnizorul a completat pe chitanta in dreptul denumirii clientului (firma mea) J-ul si RO-ul. Au spus ca e o reglementare noua, valabila incepand cu 1 martie 2009. S-a mai lovit cineva de acest aspect? M-ar interesa actul care reglementeaza obligativitatea inscrierii acestor elemente.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Magda Staicu , Consultant fiscal 13:42, 25 Martie 2009
Noup..., nu auzisi, sa impartaseasca si cu noi de unde a luat reglementarea, oricand mai putem invata si noi cate ceva.
Ordinul asta mi se pare o prostie.Dar unde-i lege nu-i tocmeala!
I.CHITANŢÃ (cod 14-4-1)
1.Serveşte ca:
- document justificativ pentru depunerea unei sume în numerar la casieria unităţii;
- document justificativ de înregistrare în registrul de casă şi în contabilitate.
În condiţiile în care sumele înscrise pe chitanţă sunt aferente livrărilor de bunuri sau prestărilor de servicii scutite fără drept de deducere conform prevederilor legale (ex: art. 141 alin. (1) şi (2) din Codul fiscal), formularul de chitanţă este documentul justificativ care stă la baza înregistrării veniturilor în contabilitate.
2.Se întocmeşte în două exemplare, pentru fiecare sumă încasată, de către casierul unităţii şi se semnează de acesta pentru primirea sumei.
3.Circulă la depunător (exemplarul 1, cu ştampila unităţii). Exemplarul 2 rămâne în carnet, fiind folosit ca document de verificare a operaţiunilor efectuate în registrul de casă.
4.Se arhivează la compartimentul financiar-contabil, după utilizarea completă a carnetului (exemplarul 2).
5.Conţinutul minimal al formularului:
- denumirea unităţii; codul de identificare fiscală; numărul de înregistrare la oficiul registrului comerţului; sediul (localitatea, str., număr); judeţul;
- denumirea, numărul şi data (ziua, luna, anul) întocmirii formularului; numele şi prenumele persoanei fizice care depune sume şi ce reprezintă acestea sau, după caz, denumirea unităţii; codul de identificare fiscală; numărul de înregistrare la oficiul registrului comerţului; sediul (localitatea, str., număr); judeţul persoanei juridice;
- suma in cifre şi litere;
- semnătura casierului.

E valabil de la 01.01.2009, prin ordin 3512/2008 privind formularele financiar contabile

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chitanta anamariacelik anamariacelik cine ma poate lamuri ce act reglementeaza completarea pe chitanta pe langa firma de la care s-a primit suma ,adresa si codul unic de inregistrare precum si ... (vezi toată discuția)
Chitanta de incasare numerar - temei legal razvy_balan razvy_balan Chitanta de incasare numerar, care reprezinta incasarea unei facturi, trebuie sa cuprinda obligatoriu CUI si numarul de inregistrare la Registrul Comertului al ... (vezi toată discuția)
Regim chitante Bbianca Bbianca Buna ziua, Ma numesc Anca si as dori sa va intreb daca stampilarea chitatelor de incasare emise de o SC este obligatorie? Multumesc pentru raspuns dar ... (vezi toată discuția)