avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 678 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Supravegherea audio si video la birou
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Supravegherea audio si video la birou

Buna ziua,
Am si eu o nelamurire in ce conditii este legala supravegherea audio si video intr-un birou?Precizez ca incasam bani de la agenti iar apoi seful nostru ii depune la banca de dimineata iar pe parcursul celor 10 ore de lucru nu mai avem contact cu banii.
Cel mai recent răspuns: Toma Florin , Alte profesii 11:51, 9 Iulie 2014
Angajatii pot fi supravegheati video, insa nu si in birourile in care isi desfasoara activitatea la locul de munca, se arata intr-un act normativ publicat recent in Monitorul Oficial. Conform actului normativ , camerele video se monteaza doar in locuri vizibile, fiind interzisa amplasarea acestora in locuri ascunse.

Potrivit Deciziei nr. 52/2012 privind prelucrarea datelor cu caracter personal prin utilizarea mijloacelor de supraveghere video, angajatorii pot dispune supravegherea video a angajatilor, insa doar pentru indeplinirea unor obligatii legale exprese sau in temeiul unui interes legitim, cu respectarea drepturilor persoanelor angajate. In situatia in care aceste prevederi nu se pot aplica, atunci supravegherea se va efectua doar pe baza consimtamantului expres si liber exprimat al angajatilor, dupa ce acestia au fost informati in prealabil.

In schimb, este interzisa amplasarea camerelor video in birourile angajatilor de la locul de munca, cu exceptia situatiilor prevazute expres de lege sau a avizului Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal.

Se interzice, totodata, amplasarea camerelor video in locuri ascunse (cu exceptia situatiilor prevazute de lege) sau in spatii in care se impune asigurarea intimitatii persoanelor, precum cabine de proba, vestiare, cabine de dus, toalete.

www.avocatnet.ro/content/art...
cred ca intra sub incidenta HOTARARI Nr. 301/2012 Normelor metodologice de aplicare si a Legii nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor si protectia persoanelor

cred ca angajatorul a fost nevoit sa aplice aceste reglementari pt a putea desfasura activitatea in cauza sau poate le-a fost solicitata de firma de securitate.

si tind sa cred ca se poate face inregistrarea audio si video cu respectarea celor mentionate ma sus de freeelis... dar presupun ca le-a fost adus la cunostinta ...
Buna ziua,
Conform HG 301/2012 administratorul societatii este obligat sa supravegheze video spatiile unde se desfasoara activitati cu numerar si clienti.
Conform legii 677/2001 pentru protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal dumneavostra trebuie sa fiti instiintata si sa va dati acordul pentru supravegherea video.
Cu stima.
Ultima modificare: Miercuri, 9 Iulie 2014
Toma Florin, Alte profesii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Supraveghere video cgugoasa cgugoasa Este legala instalarea camerelor de supraveghere video in cancelaria profesorilor sub diverse motive de catre directorul unui colegiu, fara aprobarea ... (vezi toată discuția)
Date cu caracter personal - supraveghere video la locul de munca maria_2012 maria_2012 Buna seara. Avem la birou camere de supraveghere. Sediul companiei noastre este in alt oras. Monitoarele din birourile sefilor sunt pornite non stop si toti ... (vezi toată discuția)
Supravegherea video la locul de munca ayslefm79 ayslefm79 Va rog sa-mi raspundeti la urmatoarea problema.Fratele meu lucreaza la o firma de transpor persoane,privata.Patronul vrea sa le monteze sisteme de supraveghere ... (vezi toată discuția)