avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 605 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Supraveghere video
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Supraveghere video

Este legala instalarea camerelor de supraveghere video in cancelaria profesorilor sub diverse motive de catre directorul unui colegiu, fara aprobarea Consiliului Profesoral??
Ce acte legislative permit asa ceva??
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:57, 12 Februarie 2015
Potrivit Deciziei nr. 52/2012 privind prelucrarea datelor cu caracter personal prin utilizarea mijloacelor de supraveghere video, angajatorii pot dispune supravegherea video a angajatilor, insa doar pentru indeplinirea unor obligatii legale exprese sau in temeiul unui interes legitim, cu respectarea drepturilor persoanelor angajate. In situatia in care aceste prevederi nu se pot aplica, atunci supravegherea se va efectua doar pe baza consimtamantului expres si liber exprimat al angajatilor, dupa ce acestia au fost informati in prealabil.

In schimb, este interzisa amplasarea camerelor video in birourile angajatilor de la locul de munca, cu exceptia situatiilor prevazute expres de lege sau a avizului Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal.

Se interzice, totodata, amplasarea camerelor video in locuri ascunse (cu exceptia situatiilor prevazute de lege) sau in spatii in care se impune asigurarea intimitatii persoanelor, precum cabine de proba, vestiare, cabine de dus, toalete.
www.avocatnet.ro/content/art...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Supravegherea audio si video la birou IRINA86RO IRINA86RO Buna ziua, Am si eu o nelamurire in ce conditii este legala supravegherea audio si video intr-un birou?Precizez ca incasam bani de la agenti iar apoi seful ... (vezi toată discuția)
Date cu caracter personal - supraveghere video la locul de munca maria_2012 maria_2012 Buna seara. Avem la birou camere de supraveghere. Sediul companiei noastre este in alt oras. Monitoarele din birourile sefilor sunt pornite non stop si toti ... (vezi toată discuția)
Violarea intimitatii la locul de munca cristicdr cristicdr Buna ziua, Prietena mea lucreaza ca receptioner la un hotel. Recent, a aflat ca sunt monitorizati pe toata durata de timp pe care o petrec la serviciu, ... (vezi toată discuția)