avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1354 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Transformare uscator in biroul administratorului
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Transformare uscator in biroul administratorului

Buna ziua,

M-am mutat recent intr-un apartament situat la parterul unui bloc.Acest apartament nu este prevazut cu un balcon, motiv pentru care pe palier exista un uscator.Vechiul proprietar este singurul ( desi uscatorul este bun comun) care detinea cheile uscatorului, pe motiv ca nimeni in cei 20 de ani nu i-a cerut cheia ( nici vecinii de palier - care detin balcon si nici cei de la etaj).

Acum, la 6 luni de la achizitionarea apartamentului, administratorul de bloc ( care administreaza doar cele 18 apartamente din bloc) doreste sa transforme acest uscator in biroul dumneaei.Sustine ca are o hartie de la primarie care ii permite acest lucru ( nimeni nu a verificat veridicitatea acestui document, intrucat nu s-a convocat o sedinta)
Doamna nu a organizat absolut nici o sedinta prin care atat eu, cat si ceilalti proprietari sa ne dam acordul ca acest spatiu sa fie transformat in asociatie.
Intrebarile mele sunt : 1.Este valabila legea care spune ca dumneaei trebuie sa obtina acordul a doar jumatate + 1 din nr total al proprietarilor sau aceea in care trebuie sa obtina acordul tuturor proprietarilor din bloc si in mod obligatoriu a celor ce se invecineaza pe verticala/orizontala uscatorului?

2.Daca un singur proprietar (eu - care ma invecinez cu uscatorul si am un perete comun ) nu semnez acordul este posibil ca dumneaei sa obtina castig de cauza?

3.Poate primaria sau orice alta instutie ,mai putin instanta, sa-i ofere doamnei un document prin care sa se ignore votul proprietarilor?

Multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 27 Septembrie 2013
Diana_Rusu, utilizator
Cel mai recent răspuns: badboy20cm , utilizator 10:22, 2 Octombrie 2013
Eu sunt constienta de faptul ca acest uscator este bun comun.Faptul ca doar eu il utilizez nu reprezinta un abuz din partea mea deoarece eu nici o clipa nu le-am interzis accesul vecinilor mei.Doamna administrator a fost de altfel singura persoana care mi-a cerut un duplicat, pe care i l-am oferit fara ezitare, la fel cum as face cu orice alt vecin.

Problema mea este legata de modalitatea in care incearca aceasta doamna sa obtina acest spatiu,profitand probabil de faptul ca noi suntem noi proprietari.

Doamna este administrator al blocului de peste 20 de ani.Din ce am inteles de la ceilalti proprietari, doamna a mai incercat si acum ceva timp sa obtina acest uscator insa nimeni nu a fost de acord,inclusiv vechiul proprietar al apartamentului in care locuiesc.

Pe scara mai exista un spatiu care ar putea fi transformat intr-un birou,acest spatiu este folosit de un singur vecin,care locuieste de foarte mult timp in bloc, pe post de magazie.

Pe mine ma intereseaza doar metoda legala prin care doamna poate obtine acest spatiu.
Diana_Rusu a scris:
Pe mine ma intereseaza doar metoda legala prin care doamna poate obtine acest spatiu.

Intrebarea este gresit formulata si canalizata spre o persoana, o doamna care vrea ceva.
Reformulez intrebarea pentru a gasi solutia:
Pe mine ma intereseaza doar metoda legala prin care asociatia de proprietari poate stabili sediul in acest uscator
In adunarea generala se hotaraste stabilirea sediului in acel spatiu, in baza votului majoritatii membrilor asociatiei. Asa cum prevede legea, hotararea poate fi luata, fara convocarea adunarii generalae, pe baza semnaturilor proprietarilor pe tabel, avand aceeasi putere ca si hotararea luata in adunarea generala.
Aceste demersuri le coordoneaza presedintele asociatiei impreuna cu membrii comitetului si administartorul asociatiei.
In adunarea generala se hotaraste stabilirea sediului in acel spatiu, in baza votului majoritatii membrilor asociatiei.

Domnul Adrian intreb si eu doar ceva!!

Nu mai conteaza si parerea celui afectat direct daca este de acord sau nu?

Am aici un paragraf din acea lege (Daca unul dintre proprietarii direct afectati, din vecinatate (sus, jos, stanga,dreapta), nu este de acord cu inchirierea respectiv schimbarea destinatiei
spatiului respectiv atunci respectiva operatiune NU SE POATE efectua.)

Ultima modificare: Miercuri, 2 Octombrie 2013
badboy20cm, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uscatoria unui bloc nu o pot folosi toti locatarii? daneza_eu daneza_eu uscatoria unui bloc nu o pot folosi toti locatarii? buna ziua. blocul in care locuiesc are uscatorie pentru care platim fiecare locatar. unde as putea sa ... (vezi toată discuția)
Schimbare destinatie spatiu comun tilex tilex Buna ziua, Sunt proprietar si membru in Asociatia de proprietari bloc I 26. Este legal schimbarea destinatiei unui spatiu din partile comune ale ... (vezi toată discuția)
Folosire uscãtorie bloc aura 48 aura 48 Bună ziua, Vreau să ştiu dacă eu ca proprietar am şi drepturi într-o asociaţie de proprietari. Vă explic şi de ce Comitetul a hotărât ca în ... (vezi toată discuția)