avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Poze cu minori pe Facebook fara acordul parintilor
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Poze cu minori pe Facebook fara acordul parintilor

Am o problema legata de aparitia unor poze ale copiiilor mei, minori, pe pagina de facebook a soacrei mele. Mentionez ca familia mea nu se afla in relatii de nici un fel cu aceasta femeie, iar pozele le-a facut in prezenta noastra. Nu mi-am imaginat ca ea le va pune pe internet fiind o persoana inculta, despre care stiam ca nu stie sa deschida un laptop. Dar iata ca s-a desteptat cucoana si a pus poze pe facebook. Cum am remarcat acest lucru am anuntat-o in mesaje pe facebook dar si verbal telefonic atat eu cat si sotl meu ca dorim sa scoata pozele. Raspunsul ei a fost ca nu le scoate ca nu trebuie sa ne ceara noua voie. Deranjant ca printre poze, se afla una cu fiica mea de 3 ani in bustul gol la ea in casa, de care eu nu stiu nimic. Nu stiu cand a fost facuta.
Intrebarea mea catre dv este cum pot sa o oblig sa scoata pozele de pe facebook. Eu nu doresc sa aiba copiii mei poze pe internet din motive personale. Este dorinta mea. Poate cineva sa posteze pozele copiiilor fara acordul meu, impotriva dorintei mele?
O pot actiona in judecata pt ca a pus pozele si refuza sa le scoata?
Multumesc pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: elena-10 , utilizator 21:00, 3 Octombrie 2013
Dar cine nu poate în zilele noastre să utilizeze net-ul şi, mai mult, cine nu are cont de fb, indiferent de gradul de cultură, de vârstă, rasă, naţionalitate, etc, :) Intraţi pe pagina soacrei şi raportaţi postările cu poze ca abuzuri.Apoi spuneţi-ne ce se întâmplă.
Am raportat abuzul celor de la facebook imediat ce am observat pozele. Din pacate, a trecut o saptamana si nu s-a intamplat nimic. Pozele sunt tot acolo. Nu stiu ca as putea sa mai fac. As da-o in judecata dar nu am adresa ei ca lucreaza in strainatate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cont facebook dezactivat GionyLinz GionyLinz Buna,in data de 18.07.2014 m-am trezit cu contul facebook dezactivat,am trimis e-mail la facebook incercand sa aflu de ce mi-au dezactivat contul la care mi-au ... (vezi toată discuția)
Mi s-au dat drepturi de admin pe o pagină de facebook și m-am trezit cu bani luați din cont. cum e posibil așa ceva? marcel.damaschin marcel.damaschin Crearea, permiterea accesului, insotite de dreptul de \"administrare\" nu trebuie sa fie insotita de drepturi si obligatii ale initiatorului, creatorului, ... (vezi toată discuția)
Hartuire minor dragalinamihaela dragalinamihaela Am o fata de 17 ani care e agresata pe facebook cu tot felul de mesaje urate si comentarii la fotografii foarte injositoare si nu stiu cum sa intervin.Eu sunt ... (vezi toată discuția)