avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 684 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... salariatii dau societatea care se afla in insolventa ...
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

salariatii dau societatea care se afla in insolventa in judecata

Societatea noastra este in insolventa din septembrie 2008. Din luna decembrie 2008 societatea nu a avut posibilitatea sa mai plateasca salariatii. Cativa dintre muncitori s-au hotarat sa dea in judecata societatea ca sa-si primeasca salariile restante. Puteti sa-mi spuneti ce se va intampla in aceasta situatie? Din cate stiu conf. art.36 din L.85/2006 a insolventei "de la data deschiderii procedurii se suspenda de drept toate actiunile judiciare sau extrajudiciare pentru realizarea creantelor asupra debitorului sau bunurilor sale".
Cel mai recent răspuns: Diana Persa , Avocat 13:07, 12 Mai 2009
multumesc
BUNA SEARA .ESTE PRIMA DATA CAND SCRIU.ASTAZI AM PRIMIT O COMUNICARE DE LA JUDECATORIEPRI CARE SUNT ANUNTAT DE DESCHIDEREA PROCEDURII DE INSOLVENTA A SOCIETATII MELE. A FOST DESEMNAT UN ADMINISTRATOR JUDICIAR CU O RETRIBUTIE DE 1500 RON.SC-UL NU ARE ACTIVE SI NICI EU NU DETIN VREUN BUN SI NICI NU VAD SANSE MARI IN ACEASTA PERIOADA DE A ACHITA SUMA RESTANTA FURNIZORULUI. CE CREDETI CA TREBUE SA FAC SI CE POT PATI?
daca va stiti curat nu aveti ce pati foarte grav.

depinde de raportul asupra cauzelor şi împrejurărilor care au dus la apariţia insolvenţei debitorului, intocmit de administratorul judiciar in maxim 60 de zile de la desemnare - > atragerea raspunderii patrimoniale a fostului administrator al societatii ca persoana fizica - > incepe executarea silita - > somatie - > poprire -> sechestru bunuri mobile si/sau imobile
Luati legatura cu administratorul judiciar desemnat in cauza si urmariti indeaproape activitatea acestuia, furnizandu-i toate documentele solicitate.
Incercati sa recuperati creantele pe care le aveti de incasat, daca exista, pentru a putea la randul dvs. sa achitati creditorii de pe tablou. Urmariti declaratiile de creanta, si daca nu sunt corecte sumele pretinse contestati-le.
In cazul in care lichidatorul sau adunarea creditorilor cer antrenarea raspunderii dvs. patrimoniale, aparati-va.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare salarii restante. Elusha Elusha Firma la care am lucrat a intrat in insolventa, si am restante 5 luni în care nu mi-am primit salariul. Momentan sunt in preaviz, dar urmeaza sa se termine si ... (vezi toată discuția)
Recuperare salarii restante de la soc aflata in insolventa! Mateias Loredana Mateias Loredana Buna ziua, Lucrez la o soc aflata in insolventa (pe parcurs sa aprobat planul de reorganizare al soc.)si am restante salariale in jur de 5 luni. As dori sa ... (vezi toată discuția)
Recuperare salariu oana27elena oana27elena Buna seara, Societatea la care sunt angajata nu mi-a mai platit salariul pe lunile noiembrie si decembrie 2012 si din cate am inteles de la director va intra ... (vezi toată discuția)