avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 690 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Repartizare cheltuieli asociatie de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Repartizare cheltuieli asociatie de proprietari

Repartizeaza urmatoarele cheltuieli in cadrul unei asociatii de proprietari respecta normele legale :
1.Energie electrica- lei/pers
2.Apa rece , canal - lei/mc
3.Diferente apa rece- lei/pers ( nu exista o prevedere stabilita de Comitetul Executiv)
4.Cheltuieli femeia de serviciu - lei/pers
5.Intretinere/reparatii interfon- lei/mp
6.taxa salubritate gunoi- lei/pers
7.indemnizatii-lei/mp
8.cheltuieli gospadaresti -lei/mp
Multumesc
elga50 a scris:

Cu exceptia indemnizatiei sau salariului femeii de serviciu, repartizarea este corecta.
Toate salariile, indemnizatiile, cheltuielile administrative si de curatenie se repartizeaza pe cota-parte indiviza, adica pe mp, cum ati scris dv.
Se curata suprafata, cota-parte de proprietate, nu persoana.

Si faptul ca pierderile de apa rece se repartizeaza dupa numarul de persoane , fapt stabilit de catre administrator. Sunt apartamente in care nu se locuieste in mod curent , dar inregistreaza consum de apa rece( 6-7 mc ) . Ei bine, aceste apartamente nu platesc pierderi ? Este normal sa nu plateasca si acestea pierderi?Sau mai sunt apartamente in care s-au facut amenajari interioare si nu sunt locuite ( au fost doar meseriasii , gresie , fainat , sapa , zugraveli etc) , dar chipurile nu inregistreaza consum de apa .S-a lucrat in apartament doua luni iar consumul este zero , asta nu o cred .

Ultima modificare: Luni, 7 Octombrie 2013
xp-kry, utilizator
Pai concret, ce ati vrea sa aflati de la noi, ca administratorul dvs. face si desface ce vrea pe-acolo? Nu aveti com. executiv unde va puteti adresa si prezentat toate aceste situatii?
Mai multi proprietari interesati, puneti piciorul in prag si schimbati situatia in favoarea celor corecti. Asa, aici pe forum, o sa aflati o multime de lucruri bune care s-ar putea implementa si la asociatia dvs. Omul de legatura sunteti chiar dvs.
Alceva?
Multumesc de raspunsuri. Primul pas l-am facut , am contestat lista de plata si am solicitat unele lamuriri , acestea prin depunerea unor cereri la asociatie. Dar parca vad ca nu-mi va raspunde la ele, sau daca imi va raspunde vor sustine ca ce fac ei este perfect si nu incalca legea.
Pai daca ne referim la repartizarea diferentelor sau pierderile de apa, este posibil ca in asociatia dumneavoastra sa nu fie incalcata nici o lege.
Daca administratorul a repartizat aceste diferente asa cum a stabilit comitetul executiv este in regula.
xp-kry a scris:

Repartizeaza urmatoarele cheltuieli in cadrul unei asociatii de proprietari respecta normele legale :
4.Cheltuieli femeia de serviciu - lei/pers

Dar aceasta repartitie este corecta?

Daca exista stabilit de Comitetul Executiv , ca diferentele se repartizeaza pe persoana , atunci nu am ce comenta . Ma voi edifica la primirea raspunsului.

Alte discuții în legătură

Apa rece ,,furata"=pierderi apa mixi64 mixi64 apa rece ,,furata"= pierderi apa, pe care tot cei care consuma o platesc in final.de 5ani platim pierderi de cate 40-80 mc pe luna.am vecini care dau citirea ... (vezi toată discuția)
Apa la pausal brgp123 brgp123 Buna ziua, Am marea rugaminte sa ma lamureasca cineva in urmatoarea problema: In scara unde locuiesc nu exista absolut nici un proprietar fara apometru - ... (vezi toată discuția)
Calculul apei la un bloc cu apometre asocproprbl22 asocproprbl22 Cum se calculeaza pierderile cand diferenta cand intre citirea contoarului de bloc si cea de apometrele din ap. este foarte mare ? (vezi toată discuția)