avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 207 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Stocuri cont contabil 303
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Stocuri cont contabil 303

Buna dimineata!
Apelez din nou la bunavointa Dvs, si va cer ajutorul! Am anumite nelamuriri in privinta reformelor stocurilor de produse aferente ct.-ului 303. Din cunostintele mele, stiu ca pot face o reforma doar la sfarsitul anului. Se poate face, totusi, si in timpul anului? In ce conditii?
In plus, cand se pot casa anumite obiecte, de ex. laptopuri, imprimante, aparate de aer conditionat, etc. Dupa cat timp de la intrarea acestora in firma?
Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Marian Trutan , Contabil 14:23, 5 Octombrie 2013
Potrivit pct.2,20 si 42 din Normele privind organizarea si efectuarea inventarierii elementelor de natura activelor,datoriilor si capitalurilor proprii,aprobate prin OMFP nr.2861/2009,
inventarierea se efectueaza cel putin odata pe an. Pentru bunurile depreciate sau deteriorate se intocmesc liste de inventariere separate. Rezultatele inventarierii se inscriu intr-un proces-verbal,care trebuie sa contina si propuneri de scoatere din uz a materialelor de natura obiectelor de inventar si casare a unor stocuri.
Inventarierea are ca scop principal stabilirea situatiei reale a stocurilor si a unor solduri,in vederea intocmirii situatiilor financiare anuale. Din acest motiv,inventarierea se face,de regula,la sfarsitul anului.
Daca bunurile mentionate sunt obiecte de inventar,ele trebuie sa aiba durata de folosinta de cel putin 3 ani(unele din cele mentionate,cu valori mai mari de 1800 lei pana la 30.06.2013,trebuiau incadrate la mijloace fixe).


Si inca ceva. Obiectele de inventar trebuiau trecute pe cheltuieli:603=303 si D 8035.
Multumesc foarte mult.
Intr-adevar, ob. cu valoare mai mare de 1800 sunt deja incadrate la mijl. fixe. Am uitat sa mentionez asta.
O ultima intrebare: in urma reformei "oficiale", cu toate situatiile/hartiile aferente, obiectele respective mai pot exista, fizic, in firma? De exemplu, fac o reforma la o tigaie, este uzata, partial deteriorata, dar mai poate fi folosita; in urma reformei, o mai pot tine in cadrul firmei?
Multumesc!
:">
De fapt la ce va referiti cand mentionati "reforma" ?
Da, pot exista fizic,ca doar nu sunteti intrebata daca tigaia mai este in evidenta.
Urmare intocmirii listelor de inventar cu propunerile de scoatere din uz a obiectelor de inventar,administratorul firmei aproba "PROCES VERBAL DE SCOATERE DIN FUNCTIUNE A MIJLOACELOR FIXE/DE DECLASARE A UNOR BUNURI MATERIALE(Cod 14-2-3/Aa)prevazut in ANEXA NR.2 la OMEF nr.3512/2008 privind documentele financiar-contabile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se caseaza obiecte de inventar cmi Amitrica Amitrica Buna ziua, Ma intereseaza cum procedez ca sa casez obiecte de inventar din cadrul unui cabinet de medicina de familie (imprimanta, monitor etc) (vezi toată discuția)
Nota de rebut/pv casare teiu teiu situatie: in cazul in care un container prezinta defecte majore sau se distruge ca urmare a manevrarii sau a transportarii dintr-un loc de depozitare in altul ... (vezi toată discuția)
Amortizare laptop cristian_conea cristian_conea Ca titular al unei Intrepr.Individ. am achizitionat un laptop in sept.2010 (mijloc fix). Am intocmit fisa mijlocului fix in care am precizat durata de ... (vezi toată discuția)