avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 190 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... accident rutier in timpul serviciului
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

accident rutier in timpul serviciului

Buna ziua. Sotul meu a avut un accident rutier in timpul serviciului, mai precis este asistent medical la ambulanta si la intoarcerea de la un caz a avut un accident rutier. Am inteles ca de la RCA ar trebui sa primim niste bani dar nu stiu pasii care trebuiesc urmati. Mentionez ca pana acum nu am primi nici o despagubire de la nimeni kiar daca cheltuielile pentru recuperare sunt destul de mari.Va rog sa imi raspundeti daca se poate ce trebuie sa fac pentru a obtine despagubirea de la RCA si cine mai este obligat sa asigure despagubirii pt accidentele produse in timpul muncii. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 23:04, 25 Martie 2009
Va rog explicati pe larg despre accident
Unde se afla sotul dvs.in momentul in care a fost acciodentat ?
Cum si unde a avut loc accidentul ?
Cand a avut loc accidentul ?
Ce facea sotul dvs.in momentul in care a fost accidentat(ce activitate efectua)?
Exista consecinte ale accidentului ?
Care sunt acestea ?
Exista acte de constatare ?
S-au efectuat sau se efectueaza cercetari?
Care este stadiul acestora ?
Ultima modificare: Miercuri, 25 Martie 2009
Radu Gabrian, Mediator
accidentul a avut loc in data de 27 decembrie 2008. Sotul meu, asistent medical la ambulanta se afla pe locul din dreapta al abulantei deoarece se intorceau de la un caz, mai precis transportasera la un spital din Bucuresti un pacient. Motivul accidentului eu nu il stiu, din cate am inteles ar fi explodat o roata de la masina si soferul nu areusit sa redreseze masina. cel mai ranit a fost sotul meu cu o fractura deschisa de femurla piciorul drept si o fractura de metatarsiene la piciorul stang. a fost operat pe data de 27 decembrie 2008 cand i sa pus un fixator de os, pe data de 6 februarie 2009 i sa scos fixatorul iar pe data de 13 februarie 2009 a fost operat pt a i se pune o tija. momentan face recuperare pt ca i sau blocat articulatiile de la picior si nu il mai poate indoi. exista accte costatatoare, avem si externarile din spital unde se specifica faptul ca este un accident rutier in timpul muncii. precizez inca o data ca nu am primit nici o desbagubie de la nimeni si cheltuielile cu recuperarea sunt destul de mari. Si as mai avea o intrebare cocediul medical ii este platit cu 80%, in ce cazuri se plateste cu 80% si in ce cazuri cu 100%. Va multumesc
ce fel de asigurare era valabila la data accidentului?
autovehiculul avea ITP valabil la data accidentului?
cu ce fel de anvelope era echipat autovehiculul?

in functie de astfel de date este posibil ca despagubirea sa fie admisa sau respinsa.

Numai bine va doresc.
Ambulnta avea la data accidentului ITP valabiil, asigurare CASCO si RCA. Ambulanta era noua tip Fiat Dcato. Stiu ca soferului i sa intocmit dosar penal iar sotul meu a declarat ca nu are nici o pretentie de la el. Va multumasc
Daca declaratia sotului dvs. a fost facuta in scris,(cine a cerut-o?cu ce ocazie?) nu mai poate primi despagubiri.
A fost declarat accident de munca, sau numai in in fisa de externare e trecut acest fapt?

Alte discuții în legătură

Despagubiri pentru vatamare corporala intr-un accident de circulatie! aurelvultur aurelvultur In data de 22-06-2013 am avut un accident rutier grav cu distrugerea masinii de serviciu, fiind in timpul serviciului si vatamarea corporala(fractura ... (vezi toată discuția)
Accident divele divele Cineva a avut un accident pe un drum comunal. A lovit o persoana care nu s-a asigurat cand a trecut drumul. In urma accidentului i s-a fracturat un ... (vezi toată discuția)
Accident rutier, pretentii pasager kaspersky0913 kaspersky0913 Buna seara, In primul rand vreau sa va multumesc pentru timpul acordat si pentru ca cititi aceasta intrebare, apreciez. Iar acum ca sa trec direct la ... (vezi toată discuția)