avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 212 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... accident rutier in timpul serviciului
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

accident rutier in timpul serviciului

Buna ziua. Sotul meu a avut un accident rutier in timpul serviciului, mai precis este asistent medical la ambulanta si la intoarcerea de la un caz a avut un accident rutier. Am inteles ca de la RCA ar trebui sa primim niste bani dar nu stiu pasii care trebuiesc urmati. Mentionez ca pana acum nu am primi nici o despagubire de la nimeni kiar daca cheltuielile pentru recuperare sunt destul de mari.Va rog sa imi raspundeti daca se poate ce trebuie sa fac pentru a obtine despagubirea de la RCA si cine mai este obligat sa asigure despagubirii pt accidentele produse in timpul muncii. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 23:04, 25 Martie 2009
Sotul meu a declarat ca nu are pretentii de la sofer si declaratia a fost facuta in scris, dar eu am inteles ca putem lua o despagubire de la firma de asigurari ( pe RCA), ca se da o suma pt zilele de spitalizare si ca putem solicita si daune morale. Declaratia a fost ceruta de cei de la serviciu si de la politie. Accidentul a fost declarat accident de munca.
Asiguratorul, pentru prima incasata pentru polita, se obliga sa plateasca daunele produse de asigurat - tertilor pagubiti.
Daca sotul (pagubitul) a declarat in scris ca nu pretinde daune de la asigurat(vinovatul), nici asiguratorul nu mai are ce sa plateasca in locul asiguratului(vinovatului).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despagubiri pentru vatamare corporala intr-un accident de circulatie! aurelvultur aurelvultur In data de 22-06-2013 am avut un accident rutier grav cu distrugerea masinii de serviciu, fiind in timpul serviciului si vatamarea corporala(fractura ... (vezi toată discuția)
Accident divele divele Cineva a avut un accident pe un drum comunal. A lovit o persoana care nu s-a asigurat cand a trecut drumul. In urma accidentului i s-a fracturat un ... (vezi toată discuția)
Accident rutier, pretentii pasager kaspersky0913 kaspersky0913 Buna seara, In primul rand vreau sa va multumesc pentru timpul acordat si pentru ca cititi aceasta intrebare, apreciez. Iar acum ca sa trec direct la ... (vezi toată discuția)