Adriantot a scris:
Atat in legislatia de acum 15 ani ca si in legea 230/2007 se prevede ca proprietarul are obligatia sa intretina atat proprietatea individuala cat si pe cea comuna.
cat si pe cea comuna ... de acord
proprietatea comuna este, din cate stiu eu, acoperisul, subsolul si casa scarii.
din constructie, acoperisul este un plafon ORIZONTAL, aflat la marginea superioara a imobilului, izolat ocazional impotriva factorilor naturali ( apa, raze solare, radiatii, etc ) ... nu-i asa?
si aici se opreste istoria scriptica a acoperisului ... faptic, acoperisul este tot acolo, numai ca peste el a mai aparut o constructie care nu este sustinuta legal de nicio hartie sau hotarare a tuturor proprietarilor imobilului.
la momentul prezent eu vad 3 solutii:
1. inscrierea in legalitate a acestei constructii ( desi e o cazua pierduta din start ) - actiune ce intra in raspunderea Presedintelui de asociatie
2. dispunerea tot de catre Presedinte a demolarii acestei constructii ilegale
3. rugaciuni si acatiste pentru protectia divina de orice dauna fizica , umana si/sau de alta natura
intrebarile mele erau legate de raspunderea legale pana la rezolvarea celor 3 solutii de mai sus.
ca sa le reformulez intr-una singura, zic: cine trebuie sa se sesizeze macar, ca sa aiba o acoperire legala in acest demers ?