avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Inregistrare obligatorie in România a copilului de ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Inregistrare obligatorie in România a copilului de cetatenie italiana

Am o fetița de 5 luni născută in Italia si care are cetatenie italiana (tatăl italian). As dori sa merg cu fetița in România, are carte de identitate italiana. Întrebarea mea este dacă sunt obligată sa-i declar nasterea in România si dacă nu sunt probleme la vama la întoarcerea in Italia, fiind suficient doar actul italian.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 15:53, 11 Octombrie 2013
Ati descris problema in scris si ati primit un raspuns in scris ?
Tatal poate d decalratia la consulat sau la un notar acolo si apoi sa traduceti se legalizati, nu e asta o problema ca nu are unde da declaratia, apoi cand veniti, veniti si cu acea declaratie.
Eu cred ca ati inteles gresit.
Fetita e prin nastere cetatean roman, insa circula ca si cetatean italian.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In ce conditii poate sa calatoreasca un parinte cu copilul din italia in romania domy domy Buna seara, In cazul unui cuplu, casatorit in romania, care locuieste in Italia si care a avut un copil in Italia, care sunt conditiile prevazute de lege ca ... (vezi toată discuția)
Buna seara - calatorie cu minor nascut in italia oanasimon45 oanasimon45 am si eu o intrebare,am o fetitza de 7 luni are certificat de nastere italian fiind nascuta in italia,de ce documente trebuie sa dispun pentru a pleca in ... (vezi toată discuția)
Intrarea in tara a unui minor fara certificat de nastere romanesc. Liviu83 Liviu83 Buna ziua, Vreau sa stiu ce acte trebuie pentru intrarea in tara a unui copil de 8 luni nascut in Italia si nedeclarat in Romania (practic nu are certificat ... (vezi toată discuția)