avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 552 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort si partaj fara a veni in tara (cetateni romani ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort si partaj fara a veni in tara (cetateni romani aflati in strainatate)

Buna ziua,

Am urmatoarea intrebare....Daca sunt doi cetateni romani care stau in strainatate, respectiv in Wiena cum ar putea sa divorteze fara sa vina in tara inclusiv sa faca partajul

multumesc
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 13:34, 11 Octombrie 2013
Pot divorta prin avocat fara sa vina in tara.
Partajul il pot face prin avocat sau la consulat.
Veti putea divorta in tara la judecatoria de la ultimul domiciliu comun al sotilor, daca ultimul domiciliu comun al sotilor a fost in tara.
Daca sotul reclamant are domiciliul stabilit legal in strainatate, atunci el va putea fi reprezentat prin avocat, altfel este obligatoriu sa se prezinte in instanta.

Partajul se va face numai dupa ramanerea definitiva a sentintei de divort. Se va putea face voluntar in fata notarului sau a instantei, ori pe cale judecatoreasca.
Divortul si partajul sunt de competenta instantelor de judecata romanesti.
Partajul bunurilor din tara.

Va intelegeti sau nu cu privire la partaj? Ca la proces ar trebui sa veniti la cate-un interogatoriu sau va trebuie mandatar pentru asta... nu aveti controlul a ce poate spune sub presiunea momentului, daca cunoaste lucrurile ca voi.
Ultima modificare: Vineri, 11 Octombrie 2013
Liliana Gradinaru, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort prin acordul partilor ileana1 ileana1 am o prietena plecata in Anglia,sotul ei este tot acolo;nu mai sunt impreuna,stau de ceva vreme separat;nu au copii,nu au bunuri de impartit.Vor sa ... (vezi toată discuția)
Divort soti cetateni romani cu ultimul domiciliu comun in strainatate Mimi74 Mimi74 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu raspunsul la urmatoarea intrebare: in cazul in care sotii - ambii fiind cetateni romani, - neavand copii minori, - au ... (vezi toată discuția)
Divort fara reprezentare? va rog sa-mi spuneti daca se poate ... Adriana Janette Adriana Janette Divort fara reprezentare? Va rog sa-mi spuneti daca se poate divorta fara angajarea unui avocat, daca sotul este in Germania? Nu avem copii comuni, nu am avut ... (vezi toată discuția)