avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract de Munca Perioada Determinata - Prelungire
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract de Munca Perioada Determinata - Prelungire

Va rog sa-mi spuneti ce trebuie sa fac pentru prelungirea CIM perioada determinata. Eu as prefera sa fac un act aditional pentru prelungire, dar am vazut intr-un carnet de munca ca prelungirea s-a facut in baza unei decizii. Si inca o rugaminte: care este articolul din CM la care reglementeaza aspectul asta.
Multumesc frumos.
Prelungirea unui contract se face prin act aditional, nu prin alt contract, act aditional din 10.04.2011 pana in 10.06.2011 iar in Revisal selectati modificare tip contract ,schimbati data de sfarsit ,salvati si apoi transmiteti Revisalul.
am facut o prelungire pentru un cim pe perioada determinata, mai pot face doar inca una?adica 2 prelungiri in baza unui cim pe determinata?eu asa inteleg din lege, de cel mult 2 ori consecutiv,cea de-a doua tr sa fie pana la sf celor 36 de luni conform noului CM, este corect?
In prezent, Codul Muncii nu mai prevede numarul maxim al prelungirilor unui c.i.m. incheiat pe durata determinata.
Art.82(3) C.mun. : Contractul individual de munca pe durata determinata poate fi prelungit, in conditiile prevazute la art. 83, si dupa expirarea termenului initial, cu acordul scris al partilor, pentru perioada realizarii unui proiect, program sau unei lucrari.
Buna ziua,
Codul muncii republicat prevede la art. 82 (4) ca "Între aceleaşi părţi se pot încheia succesiv cel mult 3 contracte individuale de muncă pe durată determinată", fiind considerat CIM succesiv, potrivit art. 82 (5), contractul individual de muncă pe durată determinată încheiat în termen de 3 luni de la încetarea unui contract de muncă pe durată determinată.
Cu tot respectul, consider ca a ramas in vigoare prelungirea CIM pe durata determinata de maxim trei ori, modificandu-se numai perioada pe care poate fi prelungit respectiv pana la 36 luni (art. 82 (5) "Contractele individuale de muncă pe durată determinată încheiate în termen de 3 luni de la încetarea unui contract de muncă pe durată determinată sunt considerate contracte succesive şi nu pot avea o durată mai mare de 12 luni fiecare.", art. 84 (1) "Contractul individual de muncă pe durată determinată nu poate fi încheiat pe o perioadă mai mare de 36 de luni.").Revin cu scuzele de rigoare, se pare ca am vorbit despre incheierea CIM, prelungirea acestuia fiind permisa, legiuitorul nefacand nici o precizare cu privire la numarul de termene de prelungire iar unde legea nu distinge, nici noi nu vom face asta.
Ultima modificare: Marți, 28 Iunie 2011
MINOKA HR, Consultant resurse umane
mikcez a scris:

Buna ziua,
Codul muncii republicat prevede la art. 82 (4) ca "Între aceleaşi părţi se pot încheia succesiv cel mult 3 contracte individuale de muncă pe durată determinată", fiind considerat CIM succesiv, potrivit art. 82 (5), contractul individual de muncă pe durată determinată încheiat în termen de 3 luni de la încetarea unui contract de muncă pe durată determinată.
Cu tot respectul, consider ca a ramas in vigoare prelungirea CIM pe durata determinata de maxim trei ori, modificandu-se numai perioada pe care poate fi prelungit respectiv pana la 36 luni (art. 82 (5) "Contractele individuale de muncă pe durată determinată încheiate în termen de 3 luni de la încetarea unui contract de muncă pe durată determinată sunt considerate contracte succesive şi nu pot avea o durată mai mare de 12 luni fiecare.", art. 84 (1) "Contractul individual de muncă pe durată determinată nu poate fi încheiat pe o perioadă mai mare de 36 de luni.").

Deci eu am un cim care s-a incheiat pe 01.01.2011 pana la 01.04.2011.Am prelungit apoi pana la 01.07.2011, iar din 01.07.2011 inca 3 luni pana pe 01.10.2011.Mai pot face apoi vreo prelungire ?practic am prelungit de doua ori si as mai putea din 01.10.2011 pana la sfarsit cand se implinesc cele 36 de luni?Sunt corecte calculele mele?
Multumesc

Alte discuții în legătură

Pana cand se poate prelungi un contract de munca pe perioada determinata? micaelamicaela micaelamicaela Buna ziua, De cate ori se poate prelungi un contract de munca pe perioada detrminata si cu cate zile? Eu am fost angajata initial pe o perioada de 2 luni, ... (vezi toată discuția)
Prelungire contract perioada determinata Ank27 Ank27 Buna ziua!Imi puteti confirma ca, contractul de munca incheiat pe durata determinata se poate prelungi de \"n\" ori in decurs de 36 luni, dar durata unei ... (vezi toată discuția)
Contract de munca pe perioada determinata prelungit? luminita_gab luminita_gab un contract de munca incheiat pe perioada determinata, poate fi prelungit? in ce conditii? pentru ce perioada! (vezi toată discuția)