avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Limita de propietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Limita de propietate

Buna !
INTREBARE: conform normelor privind inspectia in contructii, la cati metri de gardul care delimiteaza 2 proprietati (gard) se poate constru un imobil? In cazul meu vecinul si-a contruit cladirea exact unde trebuia sa fie gardul! Din cate am auzit eu, de la gard la contructie trebuie sa fie o distanta !( unii spun 1 metru, altii 60 centrimetrii) Eu fata de acel gard am 1 metru distanta!!
Daca inspectia in contructii constata ca nu a respectat legislatia (pt. ca am facut o sesizare in acest sens), ce masuri se pot lua si de catre cine?
Trebuie sa-l actionez in judecata sau insp. in contructii ii da un termen sa intre in legalitate si tot ei se ocupa de demolare, daca nu darama constructia (nu toata ci metrul cu pricina?!)
Multumesc anticipat!


Cel mai recent răspuns: Ana Maria Coman , Avocat 22:51, 12 Octombrie 2013
Inspectorii constata, dau amenda, fac proces verbal... dar, dvs. va trebui sa il dati in judecata pe vecin ca nu a respectat limitele.

In acest caz, ar fi trebuit sa aiba acordul dvs. pentru a construi casa chiar pe calcan.

In plus o sa aveti si ulterior probleme cand o sa aiba nevoie sa-si consolideze/renoveze/zugraveasca casa pe partea de zid care da in curte la dvs. Tot timpul va trebui sa ii dati acordul sa treaca prin curtea dvs. pentru a efectua acele lucrari.
limita este de 60 cm fata de linia de hotar (art. 612 cod civil).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demilitarea proprietãþii nichiforov vasile nichiforov vasile Un cetăţean cumpără în urmă cu 38 de ani un teren cu o veche casă pe care o demolează şi construieşte o casă nouă În aceeaşi perioadă ... (vezi toată discuția)
Distanța între construcții daca construim o casa cu etaj ?CITI METRII TREBUIESC lasati de gardul vecinului? daca au lasat si 3 geamuri inspre curtea mea ? (vezi toată discuția)
Limita legala in constructii marysa marysa Va rog sa-mi spuneti unde gasesc reglementata distanta la care se poate construi zidul unei case fata de de gardul vecinului, avand in vedere ca nu vor ... (vezi toată discuția)