avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 194 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... stagiul de cotizare afectat de somaj tehnic (susp.CIM ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

stagiul de cotizare afectat de somaj tehnic (susp.CIM -art52(1) c)

Buna ziua,
Doresc sa ma lamuriti in urmatoarea problema:
daca C.I.M. este suspendat conform art.52(1)lit.c din L53/2003R, cum este afectat stagiul de cotizare si vechimea in munca pentru pensie.
Pe scurt - de la inceputul anului salariatii societatii beneficeaza de suspendare CIM cu art. mentionat maisus (adica "somaj tehnic") cite 4 zile lucratoare pe luna, perioada in care sunt platiti 80%(ptr cele 4 zile). In D112 figureaza cu numarul total de ore cit are luna respectiva.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:57, 14 Octombrie 2013
Daca s-a platit contributia pentru pensie pentru acele perioade atunci ele sunt stagiu de cotizare la pensie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata contributii pentru salariati aflati in somaj tehnic irumes irumes La societatea unde lucrez s-a dispus masura suspendarii cim-ului salariatilor pentru reducerea temporara a activitatii, fara incetarea raportului de munca, ... (vezi toată discuția)
Calculul pensiei sabocristina sabocristina somajul si somajul tehnic se iau in calcul la pensie si cum? (vezi toată discuția)
Pot beneficia de pensie anticipata partiala? popacam popacam Am mai multe intrebari: 1.daca societatea unde sunt salariata nu a platit asigurarile ptr ultimele 6 luni si esste in faliment,pot beneficia de somaj? 2.pot ... (vezi toată discuția)